1.7.2011

Viranomaiset painostavat uzbekkikristittyjä

Uzbekistanin kristitty kokevat jatkuvasti painostusta ja väkivaltaa viranomaisten taholta. Esimerkki tapauksina alkukesästä 2011 poliisit hyökkäsivät nuoren naisen kimppuun hänen kodissaan, samalla kun hänen vanhempansa olivat uskonnollisen toimintansa takia kuulusteltavina poliisiasemalla. Poliisit potkivat naista ja löivät häntä päähän, aiheuttaen vakavan aivotärähdyksen.

Toisaalla, Taškentissa, poliisi uhkasi tappaa paikallisen protestanttisen kristityn Anvar Rajapovin, jos hän valittaa tuomiostaa. Hänet oli tuomittu ”uskonnollisesta toiminnasta” korkeisiin sakkoihin (80 kertaa minimikuukausipalkka). ”Olen valmistellut sinua varten kirveen. Se lentää perässäsi, valvoo sinua ja tarpeen tullen tappaa sinut”, poliisimajuri Zufar Rashidov sanoi.

Poliisi ei ole suostunut kommentoimaan kumpaakaan väkivaltatapausta. Tutkinnanjohtaja Alexander Ten Tasjkentista uhkasi baptistikirkon jäsenen poikaa ”selkäsaunalla ja kolmen kuukauden vankeudella”, ellei hän allekirjoittaisi kirkon pastorin ja kirjanpitäjän vastaisia kirjelmiä – Ten haluaa nimittäin nostaa syytteitä heitä vastaan.

Lähde: www.forum18.com ja MKY

Ei kommentteja: