6.11.2011

Isä pahoinpiteli ja kidutti tytärtään hänen kääntymyksensä tähden

Vuosi sitten syksyllä 2010 ugandalainen isä pahoinpiteli 14-vuotiaan tyttärensä Susanin koska hän oli jättänyt islaminuskon ja päättänyt tulla kristityksi. Poliisi ja naapurit pelastivat hänet lokakuussa 2010 pienestä huoneesta, johon hänen isänsä oli hänet lukinnut ja tuskin antanut hänelle ruokaa tai edes vettä. Susan päätti kääntyä kristityksi sen jälkeen kun paikallisen kirkon työntekijä oli käynyt puhumassa hänen koulussaan maaliskuussa 2010. Susan ei kyennyt vielä kävelemään 10 kuukautta vapautumisensa jälkeen.

Nyt syksyllä 2011 Susan on kuntoutunut ja on jo sellaisessa kunnossa, että hänet on voitu päästää pois sairaalasta. Hän tarvitsee kuitenkin edelleen pyörätuolia ja kainalosauvoja, mutta lääkärit ovat optimistisia ja uskovat hänen toipuvan kokonaan.

Kun Susan oli vangittuna pimeään huoneeseen kuuden kuukauden ajan, hänen veljensä Mbusa piti hänet elossa antamalla hänelle paahdettuja banaaneja ja kaatamalla hänelle juomavettä oven alta. Kun hän pelastui vankeudestaan, hän ei pystynyt puhumaan eikä kävelemään. Hänen mustat hiuksensa olivat kellastuneet, hänellä oli pitkät kynnet ja sisään painuneet silmät ja painoi vain kaksikymmentä kiloa.

Lähes vuoden pituisen sairaalahoidon aikana seurakuntalaiset vierailivat usein Susanin luona ja rukoilivat hänen kanssaan. Yksi Susania hoitaneista naisista, rva Dreda, on nyt tarjoutunut hoitamaan Susania kotonansa. Susanista huolehtiminen ei tule olemaan helppoa rva Dredalle, joka on muslimitaustainen kristitty ja eronnut neljän lapsen äiti. Kun Susan on lääkäreiden mielestä täysin toipunut, hän tulee aloittamaan koulukäyntinsä uudelleen rva Dredan kodin lähellä sijaitsevassa koulussa.

Susanin isä ei edelleenkään halua olla missään tekemisissä hänen kanssaan, eikä kukaan sukulaisista halua huolehtia hänestä.

Lähde: www.opendoorsuk.org, www.compassdirect.org ja MKY viikkoraportti

Ei kommentteja: