6.11.2011

Kaksi seurakunnan johtajaa murhattu Filippiineillä

Kolmen viikon sisällä kaksi kristillisen seurakunnan johtajaa on ammuttu kuoliaaksi Sulussa, pienellä islamilaisella Mindanaon autonomisella alueella (ARMM) Filippiineillä. Mario Acidre oli paikallinen pastori Jolon kaupungissa. Häntä ammuttiin kuusi kertaa omassa kodissaan 27. elokuuta (2011). Tämän iskun jälkeen Mario vietiin sairaalaan, jossa hän joutui odottamaan verensiirtoa 14 tuntia. Hän selviytyi leikkauksesta, mutta sen jälkeen munuaiset lakkasivat toimimasta ja hän kuoli.

Mario oli maallikkopastori Evangelical Alliance Church -kirkossa. Viimeisinä päivinään hän jakoi evankeliumia muslimivanhempien kanssa paikallisessa koulussa. Kuolemaansa edeltävänä iltana Mario rukoili kaikkien Jolossa olevien kristillisten työntekijöiden turvallisuuden puolesta. Useille heistä on Marion kuoleman jälkeen tullut erilaisia uhkauksia.

Syyskuun 14. päivänä ammuttiin toinen seurakunnan johtaja, Nickarter ”Boy” S. Gonzalo (54), joka myös oli rohkea rauhan puolestapuhuja. Häntä ammuttiin kolme kertaa selkään kun hän oli pysäköimässä moottoripyöräänsä kotinsa ulkopuolelle. Hänet kiidätettiin sairaalaan, mutta hän kuoli puolitoista tuntia myöhemmin. Paikallisten lähteiden mukaan Boy oli vain kolme tuntia aikaisemmin käynyt poliisiasemalla raportoimassa että epäilyttävä mies oli seurannut häntä.

Poliisi tutkii molempia murhia, mutta tietoja tekijöistä ei toistaiseksi ole. Vaikka 90 % filippiiniläisistä pitävät itseään kristittyinä, ARRM-alueella noin 75 % väestöstä ovat muslimeja. Tällä alueella kristityt joutuvat helposti islamilaisten ääriryhmittymien maalitauluiksi. Muslimit, jotka kääntyvät kristinuskoon, joutuvat kovan painostuksen alaiseksi, jotta he palaisivat islaminuskoon. Pastoreita ja seurakuntatyöntekijöitä, jotka avoimesti jakavat evankeliumia, vainotaan ja uhataan

Lähde: www.opendoorsuk.org ja MKY viikkoraportti

Ei kommentteja: