24.2.2013

Kristitty tyttö kaapattu Pakistanissa

Tunnetun pakistanilaisen poliitikon avustaja kidnappasi kristityn tytön, pakotti hänet kääntymään islamiin ja naimisiin kanssaan. Kaappauksen jälkeen poliittinen avustaja uhkasi tytön vanhempia myös kaappaavansa perheet muut tyttäret, jos he eivät he luovu syytteistään häntä kohtaan ja poistu kaupungista.

Kaapatun tytön isä, Khursheed Bibi, kertoi Ghaji Khanin kidnapanneen 15-vuotiaan Asma Masihin tytön omasta kodista joulukuun 10. päivänä 2013. Kaappaaja on paikallisessa hallituksessa istuvan poliitikon, Agha Siraj Durran, poliittinen avustaja. Kaapattu tyttö pakotettiin menemään naimisiin kaappaajansa kanssa ja kääntymään kristinuskosta islamiin.
Paikalliset viranomaiset ovat kieltäytyneet vangitsemasta Khania oikeuden käskystä huolimatta. ”Kerroimme poliisille Ghajin uhkaavan meitä luopumaan syytteistä, muita tyttöjämme uhaten, mutta vetoomuksemme näyttää menevän kuuroille korville”, sanoi Khursheed Bibi. ”Olemme menettäneet tyttäremme mutta nyt näyttää siltä, että suojellaksemme muita tyttäriämme, meidän on kaiken lisäksi muutettava toiselle paikkakunnalle.”

Tammikuun 21. päivänä paikallinen tuomioistuin antoi vangitsemiskäskyn Ghaji Khanista. Käskyn mukaan hänet olisi pitänyt vangita vuorokauden sisällä, eikä häntä olisi voitu vapauttaa takuita vastaan. Poliisitarkastajan sijainen ei ole kuitenkaan vanginnut Khania. Khan toimii kaupungissa myös prostituutiojärjestön johtajana, ministeri Durranin tuella ja siunauksella. Ministeri Durrani on presidentti Asif Zardarin läheinen neuvonantaja.

Poliisitarkastaja Ghaffar kertoman mukaan Khan olisi jättänyt selvityksen tapauksesta Sindh-provinssin hovioikeuteen. Selvityksen mukaan tyttö olisi avioitunut vapaasta tahdostaan. Ghaffarin mukaan Khania ei voitu pidättää ennen kuin hänen selvitys olisi käsitelty oikeudessa. Perheen asianajajan, Aamir Jamilin, mukaan selvitystä ei kuitenkaan ole jätetty. Jamil kertoi: ”Ghaffar keksi koko tarinan saadakseen perheen luopumaan syytteistä.”

Asma on syntymätodistuksensa mukaan 15 vuoden ja neljän kuukuaden ikäinen, mutta kaappaaja-Khan väittää hänen olevan yli 16-vuotias. Islamilaisen Sharia-lain mukaan tytön on oltava 16-vuotias mennäkseen naimisiin. Tämä tarkoittaa, että heidät vihkineen islamilaisen vihkitoimittajan teko on ollut laiton.

Tapaus osoittaa Pakistanin vähemistöasemassa olevien kristittyjen heikon aseman yhteiskunnassa. Kristittyjen tyttöjen kaappaus, pakkokäännytys islamiin ja pakkoavioliitot eivät ole harvinaisia Pakistanissa.

Lähde: morningstarnews.org

Ei kommentteja: