6.10.2015

Pommi-iskuja kirkkoihin Nepalissa

Kolme miestä on pidätetty epäiltyinä kahteen kirkkoon tehdystä pommi-iskusta Nepalin itäosissa. Poliisit etsivät vielä neljättä miestä, jonka epäillään olleen joukon johtaja ja ääri-hindulaisen Hindu Morcha Nepal –järjestön perustaja.

Pommi-iskut tapahtuivat 14. syyskuuta 2015, muutama tunti sen jälkeen, kun Nepalin perustuslakia laatinut komitea hylkäsi ehdotuksen tehdä Nepalista hinduvaltio. Molemmat kirkot kärsivät rakenteellisia vaurioita, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Räjähteitä oli asetettu myös kahteen muuhun kirkkoon, mutta poliisit saivat toisen tehtyä vaarattomaksi. Toinen pommi räjähti sen jälkeen, kun se oli siirretty ulos kirkosta ja kaksi poliisia loukkaantui.

Iskujen kohteina olleista kirkoista löytyi Hindu Morcha Nepalin lehtisiä. Hindu Morcha Nepal on julkaissut lehdistötiedotteen, jossa se vaatii kristillisten seurakuntien ja järjestöjen johtajia lähtemään Nepalista ja kristinuskoon kääntyneitä palaamaan hinduismiin. Ryhmä vaatii myös muutoksia juuri valmistuneeseen perustuslakiin.

Lähteet: Marttyyrien Ääni Suomi ja World Watch Monitor

Ei kommentteja: