20.1.2008

Väkivaltainen hyökkäys kristittyjä vastaan Intiassa


Kuva: Riksakuski Pohjois-Intiassa

Intian pohjoisesta Biharin osavaltiosta on tullut seuraava viesti hyökkäyksestä kristittyjä vastaan:

”Tammikuun 17. päivän aamuna (2008) noin klo 8.00 hyökkäsivät Bajrang Dal –aktivistit kotikirkkoomme Pathigawan kylässä Madhya Pradeshissa ja kidnappasivat lähetystyöntekijämme Vijaya Kumar Moryan ja Keera Lalin (kysymyksessä on intialaiset lähetystyöntekijät ei länsimaiset). Heidän kimppuunsa hyökättiin miekoilla, kepeillä, veitsillä ja kolmihaaraisin keihäin. Kaksi kristittyä haavoittui vakavasti, he ovat nyt sairaalassa saamassa hoitoa. Erään seurakuntalaisen raportin mukaan hyökkääjiä oli kahdeksan, ja he saapuivat moottoripyörillä Bajrang Dal –lippujen kanssa piirittäen talon johon kristityt olivat kokoontuneet.

Hyökkääjät kävivät armotta läsnä olevien kimppuun ja ottivat lähetystyöntekijät mukaansa. Meillä ei ole aavistustakaan minne heidät vietiin tai kuinka he voivat.”

Aamulla 18.1.2008 asiaan tuli hyviä uutisia; miehet on vapautettu. ”Kidnapatut lähetystyöntekijät vietiin Allahabadin lähellä olevaan viidakkoon ja pahoinpideltiin raa’asti. Mutta aikaisin aamulla, noin klo 03.00, heidät vapautettiin. Haavoittuneet ovat sairaalassa, ja heidän tilansa on vakaa ja paranemaan päin.”

Lähde: MKY, Suomi

Bajrang Dal (suom. Hanumanin armeija) on hidulainen uskonnollisnationalistinen puolisotilaalinen liike. Bajrang Dal on Vishwa Hindu Parishadin (VHP) nuorisojärjestö. Bajrang (Hanuman) on hindulainen jumala.

Intialaiset kristityt ovat saaneet kokea viime vuonna (2007) enemmän väkivaltaa kuin koskaan Intian itsenäisyyden aikana. Yksistään Länsi-Intian Orissan osavaltiossa kristittyjä vastaan hyökättiin viime joulun aikana yli 800 kertaa. Väkivaltaisia hyökkäyksiä oli vuoden 2007 aikana yli tuhat. Orissan Kandhamalin väkivaltaisuuksien aikana on murhattu neljä kristittyä, 730 kristityn kotia ja 95 kirkkoa poltettiin.

”On kyse vakavasta asiasta kun väkivalta on levinnyt näin laajalle eri puolilla maata, ja etenkin kristittyjä vastaan,” sanoi tohtori Babu Joseph, Intian katolisen piispainkonferenssin (CBCI) puhemies. Tohtori Joseph kertoi, ettei tilanne ole muuttunut parempaan suuntaan liittovaltion hallituksen yrityksistä huolimatta.

Hallitus pyrki parempaan turvallisuuteen perustamalla vähemmistöjen asioihin keskittyneen ministeriön. Silti intialaisia kristittyjä vastaan on tehty vuonna 2007 enemmän väkivaltaa, murhia, omaisuuden tuhoamista ja tuhopolttoja, varkauksia ja muita vakavia rikoksia kuin edeltävänä vuotena.

Orissan väkivaltaisuuksista kertova raportti toteaa että väkivaltaisuudet olisi voitu estää, mikäli viranomaiset olisivat laittaneet hallituksen lain käytäntöön. ”Kaikissa kylissä, joissa olen vieraillut, on kerrottu että hyökkäykset, tuhotyöt ja varkaudet tehtiin poliisin läsnä ollessa”, toteaa Babu Joseph.

Lähde Compass Direct

Ei kommentteja: