16.2.2013

Ateistinen Pohjois-Korean hallinto ei salli minkäänlaista uskonnollisuutta maassa

Neuvostoliiton romahdettua 1990-luvulla monet ateistis-kommunististen maiden hallinnot vaihtuivat. Tällöin Itä-Eurooppa vapautui kommunistisesta diktatuurista. Samalla myös kristillisten seurakuntien toiminta sai vapauden. Ateististen hallintojen aikoihin seurakuntien toiminta oli tarkasti rajoitettua tai kokonaan estettyä näissä Neuvostoliiton liittolaismaissa. Nykyisin näissä maissa kristillinen toiminta on sallittua. Poikkeuksiakin on. Euroopan viimeisessä diktatuurissa, Valko-Venäjällä, viranomaiset seuraavat ja myös haluavat kontrolloida kirkkojen toimintaa.

Ateistisen diktatuurin romahdettua islamin merkitys koko maailmassa on kasvanut voimakkaasti. Ateismin aiheuttamien vainojen tilalle on tullut islamistien vaino kristittyjä kohtaan niissä maissa tai alueilla, joissa islam on enemmistö uskonto. Kristillinen ihmisoikeusjärjestö, Open Doors, julkaisee vuosittain listan niistä maissa joissa kristittyjä vainotaan.  Kymmenestä maasta, joissa Open Doors -järjestön mukaan uskonnonvapaus on heikointa, kahdeksan on islamilaista. Näissä maissa ääri-islamilaiset ryhmät hyökkäävät kristittyjä ja kristillisiä kirkkoja vastaan.  Osassa islamilainen hallinto pyrkii estämään kristittyjen toiminnan.

Kymmenen joukossa poikkeuksena on kymmenenneksi rankattu Eritrea, jossa vainoharhainen diktatuuri ei salli muiden uskonnollisten yhteisöjen kuin ortodoksien, katolisten, luterilaista ja islamilaisten toimia. Toinen poikkeus on vuosi vuoden jälkeen listan kärjessä, maana jossa on heikoin uskonnonvapaus, on ollut ateistisen hallinnon Pohjois-Korea.

Pohjois-Korea on maa, joka ei salli minkäänlaista uskonnollisuutta. Jo Raamatun omistamisesta saa vankeustuomion. Ennen ateistista hallintoa maata kutsuttiin Aasian Jerusalemiksi lukuisten kirkkojen takia. Nykyinen hallinto on tuhonnut vangitsemalla ja teloittamalla kaiken julkisen uskonnollisuuden. Jos maan kansalainen paljastuu kristityksi, hänet vangitaan ja yritetään saada kiduttamalla luopumaan uskostaan. Kristityksi paljastuneita kansalaisia myös teloitetaan julkisesti. Sama koskee kaikkia uskontojen harjoittajia.

Pohjois-Koreassa on vankileirien verkosto. Yksi leireistä, numero 15, on tarkoitettu pelkästään kristityille. Leirillä sanotaan olevan noin 6 000 kristillisyyden takia vangittua pohjoiskorealaista. Kaikesta vainosta huolimatta Pohjois-Koreassa arvioidaan olevan noin 400 000 maanalaista kristittyä, jotka toteuttavat uskoaan hallinnolta salassa.

Lähde: Open Doors, Word Watch List 2012
.

Ei kommentteja: