12.8.2007

Eritrea, Etiopia ja Pohjois-Nigeria

ERITREASTA viranomaisten mielivaltaa pakenee erämaan halki Sudaniin joka kuukausi 400 - 600 eritrealaista. Nyt satoja eritrealaisia pakolaisia uhkaa karkottaminen Sudanista maan viranomaisten pidätyskampanjan jälkeen. Pakolaiset pelkäävät joutuvansa vangituksi palautuksen jälkeen Eritrassa.

ETIOPIASSA Jijigan kaupungissa räjäytettiin pommi kirkossa 5. elokuuta 2007. Kukaan sadoista paikalla olevista kristityistä ei kuitenkaan haavoittunut vakavasti. Räjäytysten takana epäillään olevan äärimuslimeja. Tässä kaupungissa muslimit ovat ennenkin syyllistyneet väkivaltatekoihin kristittyjä vastaa. Kaupungin asukaista 99 % on muslimeja.

POHJOIS-NIGERIA on vaikea alue kristityille afrikkalaisille. Useissa Pohjois-Nigerian osavaltioissa on voimassa islamilainen sharia-laki. Jos muslimi valitsee näissä osavaltioissa kristinuskon, niin hän menettää kaiken, perheen, ystävät ja työpaikan. Usein islamista kääntyneet kristityt joutuvat muuttamaan turvallisuuden takia paikkakunnalle. Heinäkuussa islamistit hyökkäsivät nigerialaisen piispan kotiin jo toistamiseen. Perhe on hyvin huolissaan turvallisuudestaan ja pelkää uusia hyökkäyksiä.

Lähteet: Compass Direct, www.assistnews.net, www.csw.org.uk, VOM Canada

Ei kommentteja: