24.8.2006

Yhteenveto kesän 2006 tapahtumista

Kirkkoja ja kotiseurakuntia on tänä kesänä joutunut hyökkäysten kohteeksi ainakin Egyptissä, Etiopiassa, Intiassa, Indonesiassa ja Sri Lankassa. Myös sotilaalliset konfliktit Lähi-idässä ja Sri Lankassa aiheuttavat usein suuria ongelmia alueiden pienille kristityille seurakunnille. Meksikossa kristillistä radioasemaa ja kirkkoa sekä sen pastoria on uhattu. Radioaseman korkealla vuorella sijaitseva lähetin tuhottiin kirveillä ja muilla välineillä. Nähtävästi teon osasyynä ovat huumet ja okkultistiset vaikutteet.

Useissa maissa laaditaan uusia lakeja ja säädöksiä, joiden kautta halutaan rajoittaa kristittyjen toimintaa ja elämää. Tällaisia maita ovat tällä hetkellä Intia, Uzbekistan, Kazakstan ja Valkovenäjä, sekä muut keski-aasialaiset, entisen Neuvostoliiton maat. Uzbekistanin viranomaiset ovat tämän lisäksi kahden viimeisen vuoden aikana oikeuspäätösten avulla kieltäneet noin 20 humanitääristä avustusjärjestöä toimimasta maassa. Viimeisin tapaus oli avustusjärjestö Central Asian Free Exchange.

Yksittäisiä kristittyjä on uskonnollisista syistä pahoinpidelty, raiskattu tai murhattu Intiassa, Iranissa, Nigeriassa ja Pakistanissa.

Ei kommentteja: