21.11.2006

Uskonnollista väkivaltaa Etiopiassa

Etiopiassa muslimit häritsivät koptikristittyjä heidän viettäessään vuosittaista uskonnollista juhlaansa. Häirintä muuttui väkivaltiseksi ja levisi koskemaan muitakin kristittyjä. Sadat kristityt ovat joutuneet hyökkäysten kohteeksi. Useita kristittyjä on surmattu, tuhansia on ajattu kodeistaan ja kyläyhteisöistä. Muslimit ovat polttaneet myös parikymmentä kirkkorakennusta ja joitakin kirkkoja on muutettu väkivaltaisesti moskeijoiksi.

Eräänä sunnuntaina tuhannet muslimit hyökkäsivät babtistikirkkoon, jossa oli koolla 800 kristittyä jumalanpalveluksissa. Hyökkääjät pakottivat miekoilla uhaten kristityt valitsemaan kuoleman tai islamilaisen uskonnontunnustuksen lausumisen.

Väkivalta alkoi Lounais-Etiopiassa, mutta levisivät eri puolille Etiopiaa. Etiopian armeijan joukkoja on siirretty väkivalta-alueille rauhoittamaan tilannetta. Muslimit vaativat islamilaisen sharia-lain voimaan asettamisen alueilla, joissa muslimit ovat enemmistönä.

Etiopian väestöstä noin 40 % on kristittyjä ja noin 45 % muslimeja.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muista kuitenkin, että islamin mukaan uskonnossa ei ole mitään pakkoa.

Ei edes silloin, kun muslimit tulevat miekoilla uhaten pakottamaan kristittyjä valitsemaan islamiin kääntymisen tai kuoleman.

Katsos ovathan nämä kristityt silloinkin täysi vapaita valitsemaan islamiin kääntymisen sijasta sen toisen vaihtoehdon, eli kuoleman.

Heillä on siis asiassa valinnanvapaus, joten uskonnossa ei ole heille mitään pakkoa.

Näin se menee.

Kun muslimi sanoo, että islamin mukaan uskonnossa ei ole mitään pakkoa, se tarkoittaa juurikin tätä.

Ihmisoikeus kirjoitti...

Koraanissa sanotaan mainitsemasi sanat suurassa 2:257. Tämän "ilmestyksen" Muhammed toi esille toimintansa alkuvaiheessa, kun hän toivoi saavansa kristityt ja juutalaiset seuraajakseen. Aluksihän Muhammed koki olevansa näiden uskontojen uudistaja. Mutta myöhemmin, kun Muhammed huomasi, että kristityt ja juutalaiset eivät lähteneetkään seuraamaan häntä, ilmestysten sävy muuttui. Toisena vuonna Mediaan muuttonsa jälkeen (624 jKr.) hänellä tuli välirikko juutalaisten kanssa. Tämän jälkeen Muhammed toi esille ilmestyksen: "Oi profeetta, taistele uskottomia ja epäröiviä vastaa ja ole ankara heitä kohtaan" (Suura 9:74) ja hänen toimintansa ja sanansa (jotka ovat kirjattu Koraaniin) olivat väkivaltaisia niitä kohtaa, jotka eivät lähteneet seuraamaan häntä.