3.11.2007

Itsemurhapommi ex-pääministeri Benazir Bhuttoa vastaan

Pakistanin ex-pääministerin tervetuliaisparaati 18.10.07 muutui verilöylyksi, kun hänen autosaattuettaan vastaan tehtiin kaksi itsemurhapommiiskua. Noin 140 ihmistä sai surmansa ja 500 haavoittui tässä iskussa. Benazir Bhutto oli paluukiertueella, kun hän oli palannut kotimaahansa kahdeksan vuoden maanpaon jälkeen.

Pakistanilainen kristitty Shahbaz Bhatti, vähemmistöjen organisaation All Pakistan Minorities Alliance (APMA) johtaja, osallistui paluukiertueeseen. Näin tekivät myös monet muut vähemmistöjen edustajat. Itsemurhaiskuissa kuolivat tai haavoittuivat syyttömiä ihmisiä eri ikäryhmistä, miehiä, naisia ja lapsia. Kuolleiden joukossa oli myös kolme APMA-jäsentä ja 16 haavoittui. Yksi haavoittuneista oli vähemmistöjen organisaation johtaja Shahbaz Bhatti, joka sai kranaatin sirpaleita käsivarteensa.

Shahbaz Bhatti sanoo: ”Nämä terroristiteot ovat järkyttäneet meitä kaikkia ja saaneet meidät murheellisiksi. APMA pyrkii nostamaan esiin ja luomaan sorretuille uskonnollisille vähemmistöille mahdollisuuksia toimia sekä saamaan syrjinnän, suvaitsemattomuuden, vihan ja ääriryhmien toiminta loppumaan pakistanilaisessa yhdyskunnassa”

Lähde: MKY-viikkoraportti

Ei kommentteja: