23.2.2008

Palkkamurhaajat ampuivat pastori Sri Lankassa

Kaksi moottoripyörällä ajanutta miestä ampui srilankalaisen pastori Neil Edirisinghen kuoliaaksi 17.2.2008 ja haavoittivat vakavasti hänen puolisoaan. Shiromi Edirisingh on sairaalassa kriittisessä tilassa. Shiromin ja Neilin 2-vuotias poikansa kärsii tapahtuman aiheuttamasta traumasta ja hänen kerrotaan olevan myös lievästi loukkaantunut.

Poliisi on pidättänyt neljä henkilöä murhan johdosta. Kaksi pidätetyistä kuuluun Kotivartijat-järjestöön (Home Guards). Kotivartijat on hallituksen tukema järjestö, jonka on tarkoitus auttaa poliisia ja armeijaa. Sri Lankan evankelisen allianssin (NCEASL) saamien tietojen mukaan kyseessä olisi palkkamurha. Murhan motiivina on ilmeisesti se, että pastori Neil oli auttanut korkeaa virkamiestä kääntymään kristityksi. Kaikki eivät hyväksyneet tätä kääntymystä

Neil Edirisinghen Neil haudattiin Amparassa 21.2.2008.

Sri Lankan väestöstä 72 % on buddhalaisia, 12 % hinduja, 8 % muslimeja ja 7,5 % kristittyjä.

Lähteet NCEASL ja MKY

Päivitys uutiseen 6.4.08

Shiromi Edirisinghen tila on kohentunut. Shiromi on edesmenneen pastori Neil Edirisinghen vaimo, joka loukkaantui vakavasti hyökkäyksessä jossa hänen aviomiehensä menehtyi 17. helmikuuta 2008. Viimeisimpien Sri Lankan evankelisen liittouman antamien tietojen mukaan Shiromi kykenee nyt hengittämään ilman hengityslaitetta sekä puhumaan ja syömään. Hänelle tullaan vielä tekemään leikkaus, jossa poistetaan lähellä selkärankaa oleva luoti. Shiromi on siirretty Kandyn sairaalaan leikkausta varten, ja tällä hetkellä sekä hänen toinen jalkansa että kätensä ovat toimintakyvyttöminä eikä kädessä oleva ampumahaava ole parantunut.

Lähde WEA Religious Liberty Prayer Bulletin, VOM Kanada

Ei kommentteja: