5.2.2009

Saudiarabialainen blogin pitäjä vangittiin


Kuva: Moskeija Lähi-idässä.

Saudiarabialainen Hamoud Bin Saleh pidätettiin 13. tammikuuta 2009 kun hän oli kirjoittanut blogissaan päätöksestään tulla kristityksi. Hamoud kritisoi blogissaan myös maan oikeussysteemiä. Viranomaiset ovat estäneet pääsyn Hamoudin blogiin. Pidätys oli kolmas kerta; Hamoud oli pidätettynä yhdeksän kuukautta vuonna 2004 ja kuukauden vuonna 2008.


On mahdollista, että Hamoud teloittaan rangaistukseksi siitä, että hän on hylännyt islamin. Tapaus on kuitenkin saanut kansainvälistä huomiota ja tämä voi estää viranomaisten ääritoiminnan.


Saudi-Arabian Riadissa työskentelevä eritrealainen kristitty Yemane on joutunut muuttamaan kaupungista saatuaan muutaman päivän aikana kolme tappouhkausta. Hän on aiemmin työskennellyt pääkaupungissa 25 vuotta. Kirjalliset ja suulliset tappouhkaukset tulivat islamilaisen uskonnollisen poliisin taholta.


Yemane on toiminut vapaa-aikoinaan epävirallisen seurakunnan pastorina kymmenen vuotta. Hän on ollut myös aiemmin pidätettynä toukokuussa 2005. Tällöin saudiviranomaiset pidättivät yhteensä 17 ulkomaalaista kristittyä siirtotyöläistä. Tällöin kansainvälinen painostus johti heidän vapauttamiseensa.


Lähde: Middle East Consern, MKY

Ei kommentteja: