30.6.2009

Kiinan viranomaiset ovat vaikeuttaneet monella tavoin paikallisten kristittyjen toimintaa

Huhtikuun 23. päivänä (2009) Baixiangin kaupungin kirkko sytytettiin tulee. Hyökkääjät pahoinpitelivät paikalla olleen seurakunnan jäsenen. Hyökkääjät olivat yhteistyössä paikallisviranomaisten kanssa. Kaiken lisäksi poliisit pidättivät pahoinpidellyn seurakuntalaisen.

Keskiyöllä 14. kesäkuuta Taochuan kylässä pidätettiin kolme seurakunnan pastoria ja heidät määrättiin 10 päivän vankeuteen osallistumisesta “kiellettyyn uskonnolliseen toimintaan”. Paikallisviranomaiset ovat yrittäneet sulkea kirkon ja takavarikoida kirkkorakennuksen. Viranomaiset ovat ottaneet seurakunnan kohteekseen koska kirkon jäsenet ovat puolustaneen kylän talonpoikia.

Kiinan hallitus sulki Shouwangin seurakunnan aiemmat sivut 13. huhtikuuta. Seurakunta pystyi kuitenkin avaamaan uudet nettisivunsa vain viikko sulkemisen jälkeen. Hallitus ei ole toistaiseksi ryhtynyt toimiin uusien sivujen sulkemiseksi.

Kesäkuun 14. päivänä hallituksen viranomaiset tekivät ratsian Rock House -seurakunnan kirkkoon Zhengzhoun kaupungissa. Ratsiassa pidätettiin kuusi paikalla ollutta seurakuntalaista. Heidän joukossa oli pastori Dou Shaowen ja hänen vaimonsa Feng Lu. Pidätetyt tuomittiin sakkoihin ja 15 päivän hallinnolliseen vankeuteen. Ratsia tapahtui sunnuntain jumalanpalveluksen aikaan ja viranomaiset kutsuivat kokousta ”laittomaksi kokoontumiseksi”. Muut läsnäolleet poistettiin kirkosta. Samana päivänä myös pastori Doun koti tutkittiin ja hänen tietokoneensa takavarikoitiin.

Kiinan viranomaiset ovat aloittaneet kampanjan kiinalaisiaihmisoikeusjuristeja vastaan. Viranomaiset ovat peruttaneet tai kieltäytyneet uusimasta ainakin 21 juristin toimintalisenssejä. Juristit ovat kyseenalaistaneet tavan jolla Kiinan hallitus kohtelee kansalaisiaan. Useat näistä juristeista ovat olleet yhteistyössä ChinaAid-järjestön kanssa puolustamassa kiinalaisten uskonnonvapautta. ”Nämä ihmisoikeusjuristit ansaitsisivat palkinnon rohkeista toimistaan kansalaisten kansalais- ja ihmisoikeuksien puolustamisesta kansainvälisten standardien ja Kiinan oman perustuslain mukaisesti”, kertoo Bob Fu, ChinaAidin puheenjohtaja.

Dongin kylän paikallisviranomaiset ovat uhanneet tuhoavansa Laojien kirkon Sanggussa. Uhan vuoksi kirkon jäsenet ovat olleet lähes ympärivuorokautisesti vartioimassa kirkkorakennustaan 26. toukokuuta alkaen. Laojien kristillisessä kirkossa on yli 200 jäsentä, ja seurakunta on kokoontunut nykyisissä tiloissa vuodesta 1987 alkaen.

Lähde: www.chinaaid.org ja MKY

Ei kommentteja: