2.10.2009

400 mellakoitsijaa tuhosi seurakunnan rakennuksen

Sunnuntaiyönä 13. syyskuuta 2009 neljänsadan hengen joukkio poliisin vaatteisiin ja punaisiin käsivarsinauhoihin pukeutuneita mellakoitsijoita murtautui Fushanin kirkon vielä rakenteilla olevan uuteen rakennukseen, jossa sijaitsi seurakunnan pyörittämä kenkätehdas. Tämä tapahtui Kiinassa Linfin kaupungissa, Shanxin provinssissa. Kaksi kauhakuormaajaa repi rakennuksen perusteita, hyökkääjien hakatessa tiilillä ja muilla esineillä rakennustyömaalla nukkuneita seurakunnan jäseniä.

Tunnin kuluttua yli kymmenen seurakunnan jäsentä makasi pahoin loukkaantuneena ja vertavuotavana lattialla, osa oli vakavasti loukkaantuneita ja heidät vietiin ensiapuun. Paikallinen ensiapu sai nimettömänä pysytelleeltä viranomaiselta kiellon hoitaa uhreja tai antaa näille verensiirtoja. Sähköt, vesi ja puhelinyhteys seurakunnan tehtaaseen katkaistiin ja vartijat asettuivat vahtimaan tuotantolinjoja.

Hyökkääjien joukosta on tunnistettu hallituksen viranomaisia ja poliiseja. Ikkunat, ovet, keittiökalusteet ja moottoripyörät hajotettiin, televisio ja seurakuntalaisten puhelimet, rahat, vaatteet, kirjat ja jopa tehtaan liikelupa ryöstettiin. Yllättävä hyökkäys tuhosi kaiken ja paikalla olleet sanovat näkymän olleen pahempi kuin Wenchuanin maanjäristyksen jäljiltä.

Hyökkäys kesti useita tunteja ja hyökkääjät poistuivat vasta aamun sarastaessa. Paikkojen tuhoamisen ja ryöstämisen jälkeen viranomaiset hävittivät todisteet ja siivosivat paikkoja, jotta eivät jättäisi jälkiä osallisuudestaan hyökkäykseen. Hyökkäyksen jälkeisenä päivänä tuhannet seurakunnan jäsenet kokoontuivat paikalle surun murtamina ja shokeerattuina rakennuksen kunnosta ja sotkusta, joka paikalla vallitsi.

ChinaAidin johtaja Bob Fu on murheissaan vainosta, ”Olemme täysin järkyttyneitä kuultuamme Fushanin maakunnan viranomaisten verisestä hyökkäyksestä viattomia kristittyjä kohtaan”, sanoo Bob Fu. ”Kehotamme Kiinan hallitusta tuomitsemaan väkivaltaiset viranomaiset ja ryhtymään käytännön toimenpiteisiin Fushanin asukkaiden uskonnonvapauden takaamiseksi.”

Lähde: www.chinaaid.org ja MKY

Ei kommentteja: