20.12.2009

Eritreassa ei ole uskonnonvapautta

Eritreassa on vangittuna noin 3 000 eritrealaista kristittyä heidän uskonsa vuoksi. Osaa heistä pidetään maanalaisissa eristysselleissä. Toisia puolestaan pidetään salaisissa, ”kadonneille” tarkoitetuissa vankiloissa. Suurinta osaa vangituista pidetään erämaassa ilmastoimattomissa konteissa, joissa punatauti ja tartuntataudit leviävät kontrolloimattomasti ja jäävät hoitamatta, ja kidutus on osa rutiinia.

Eritreasta on paennut noin 66 000 pakolaisen, jotka asuvat pakolaisleireillä Itä-Sudanissa. YK:n tilastojen mukaan pakolaisia saapuu alueelle lisää 1 800 hengen kuukausitahtia. Tämä pakolaisongelma on täysin unohdettuna.

Eritreassa ei ole minkäänlaista vapautta ilmaista mielipidettään. Maassa ei ole riippumatonta mediaa, minkä vuoksi tietoa vainoista ulkomaailmalle voi välittää ainoastaan ottamalla suuren henkilökohtaisen riskin. Useita eritrealaisia kristittyjä on kuollut heidän kieltäydyttyään kieltämästä uskoaan. Joulukuun alussa (5.12.09) 30 naisen pidätettiin heidän oltuaan kokoontuneena rukoilemaan pääkaupungissa Asmarassa.

Lähde: MKY ja www.ea.org.au

Ei kommentteja: