21.3.2010

Keski-Nigeriassa teurastettu 500 ihmistä


Kuva: Plataun verilöyly

Keski-Nigeriassa Fulani muslimit hyökkäisivät kolmeen pääasiassa kristittyjen asuttamaan kylään lähellä Josin kaupunkia ja tappoivat noin 500 ihmistä.

Assistant News -uutispalvelun mukaan 7.3.2010 hyökkääjät tulivat kylään, heittivät bensaa kylän majojen katoille ja polttivat noin 75 kotia huutaen ”Allah Akbar” (Allah hallitsee). Kun kyläläiset pakenevat palavista kodeistaan heitä odottavat hyökkääjät ampuivat ja teurastivat heidät. Onnettomimpia olivat ne jotka eivät kyenneet pakenemaan, vanhukset, lapset ja lapsiaan huolehtiat äidit.

Nigeria on jakautunen kahtia, muslimienemmistöiseen pohjoiseen ja kristittyenemmistöiseen etelään. Plateaun osavaltio, jossa hyökkäys tapahtui, on kristittyenemmistöinen osavaltio. Compass Direct News -uutispalvelun mukaan muslimivähemmistö on taistellut saadakseen valtaansa osia osavaltiosta. Tämä on johtanut useisiin väkivaltaisuuksiin.

Kylien, joihin hyökättiin, nimet ovat Dogo Nahawa, Zot ja Rastat. Nämä hyökkäykset ja niiden kostotoimet johtavat yhä uusiin väkivaltaisuuksiin Keski-Nigeriassa.

Lähde: VOM, Compass Direct News, Assistant News

Ei kommentteja: