5.3.2010

Väkivaltaa kristittyjä vastaan Pohjois-Nigeriassa

Tammikuun aikana 2010 yksi kirkko Tudun Wadassa ja kaksi kirkkoa Gusaussa paloivat osittain musliminuorten hyökätessä kirkkoja vastaan. Hyökkäykset tapahtuivat pohjoisnigerialaisessa Zamfaran osavaltiossa, joka oli ensimmäinen sharian-lain käyttöönottanut Nigerian osavaltio.

Nigerian kristittyjen neuvoston (CAN) johtaja sanoo olevansa pettynyt poliisin toimiin hyökkäyksen ja tuhopolttojen jälkeen. CAN väittää Tudun Wadan ja Gusaun hyökkääjien saaneen rohkaisua tekoihinsa, kun viranomaiset eivät ryhtyneet aktiivisiin toimiin pidättääkseen Josissa aiemmin tapahtuneiden hyökkäysten syyllisiä.

Musliminuoret hyökkäsivät Josin katoliseen kirkkoon aiemmin tammikuussa, ja kaksi pastoria ja 46 muuta kristittyä kuoli hyökkäyksessä. Myös kymmenen muuta kirkkorakennusta poltettiin ja poliisin arvion mukaan yhteensä yli 300 ihmistä menetti henkensä. ”Toimimme enemmän tai vähemmän maanalaisina seurakuntina”, sanoo kristittyjen neuvoston johtaja. ”Nykyinen hallitus on osoittanut vastustavansa kristittyjä enemmän kuin aiempi hallitus, joka otti sharia-lain käytäntöön.”

Lähde: Compass Direct ja MKY

Nigerian pohjoiset osavaltiot ovat muslimienemmistöisiä ja eteläiset kristittyenemmistöisiä. 

Ei kommentteja: