13.5.2010

Pastori vangittuna temppelissä

Vähemmistönä olevat kristityt joutuvat mitä omituisimpien hyökkäysten ja painostusten kohteiksi. Bangladesh on muslimienemmistöinen maa, mutta kristitty pastori on joutunut buddhalaiskapinallisten painostuksen kohteeksi. Maan väestöstä on 86 % muslimeja, 12 % hinduja, 0,7 % kristittyjä ja 0,6 % buddhalaisia. Buddhalaiset ovat nykyisin pääosin tiibetiläis-burmalaisia. Maassa oli ennen islamin tuloa buddhalainen dynastia.

Huhtikuun 16. päivänä 2010 aseistettu kapinallisryhmä kidnappasi baptistipastorin kotoaan syrjäisessä kylässä Bangladeshissa. Ryhmä sotki kirkon, heittelivät Raamatut lattialle, varastivat käsipuhelimen ja pakottivat pastorin ryhmän johtajan kotiin.

Kapinallisryhmä hakkasi pastorin ja vei mukanaan buddhalaiseen temppeliin. Temppelissä häntä vaadittiin kieltämään kristillisen uskonsa ja kääntymään buddhalaiseksi.

Samana päivänä sama ryhmä pakotti kaksi muuta kristittyä miestä temppeliin. Heidät vapautettiin kun he suostuivat kaappaajien vaatimuksiin. Nyt nämä miehet ovat piiloutuneet asemiehiltä.

Kaapattu pastori on yhä buddhalaistemppelissä. Hänen annetaan liikkua siellä vapaasti, mutta ei poistua rakennuksesta. Hänen seurassaan on jatkuvasti buddhalaismunkkeja jotka pyrkivät käännyttämään hänet buddhalaisuuteen. Kyläläisiä on uhattu aseellisesti, jos he ottavat yhteyttä poliisiin.

Tiedot on saatu VOM ihmisoikeusjärjestön yhteyshenkilöiltä Bangladeshista.

Ei kommentteja: