28.2.2011

Raamattujen ja kristillisen kirjallisuuden julkaisemisesta vangittu vapautettiin

Kiinalainen kristillisen kirjakaupan omistaja, Shi Weihan, vapautettiin vankilasta 9. helmikuuta 2011. Compass Direct -ihmisoikeusjärjestön mukaan Shi tuomittiin "laittomasta liiketoiminnasta" kesäkuussa 2009 Pekingin tuomioistuimessa. Kuitenin Shin kirjakauppa oli toiminut laillisesti ja oli myynyt ainoastaan kirjoja, joihin hän oli saanut hallitukselta luvan.

Shi on 40-vuotias diabeetikko ja vangittuna ollessaan häneltä evättiin aluksi lääkitys. Shi, joka on kahden lapsen isä, on ollut myös aiemmin pidätettynä Raamattujen ja kristillisen kirjallisuuden julkaisemisesta. Hänet vapautettiin tällöin vankilasta tammikuussa 2008, koska häntä vastaan ei ollut "riittävästi todisteita". Hänet pidätettiin kuitenkin uudelleen 19. maaliskuuta 2008, ja hän oli pidätettynä siitä lähtien. Shille asetettiin syytteet virallisesti vasta kesäkuussa 2009.

Shi kärsi hänelle langetetun kolmen vuoden tuomion. Tuomiossa huomioitiin aika, jonka hän oli vangittuna ensimmäinen pidätyksen yhteydessä marraskuussa 2007. Vankilassa Shi menetti paljon painoaan, mutta on kertonut, että hänen terveytensä on ollut vapautuksen jälkeen kohtalainen.

Lähde: Open Doors UK ja Compass Direct

Ei kommentteja: