31.3.2011

Lisätietoa Pakistanin vähemmistöministerin murhasta

Tri Paul Bhatti, murhatun Shahbaz Bhattin vanhempi veli, on äskettäin valittu Pakistanin vähemmistöjärjestö All Pakistan Minorities Alliancen eli APMA:n puheenjohtajaksi. Paul Bhatti on ilmaissut vakavan huolensa veljensä murhaa koskevasta tutkinnasta. ”On kulunut jo kolme viikkoa, eivätkä viranomaiset ole sanoneet mitään Pakistanin kansalle tai sureville vähemmistöille. Eikä hänen seuraajaansa parlamenttiin ole nimetty.” Dr Bhatti on vaatinut Pakistanin hallitukselta ”juridisen komitean” perustamista veljensä murhan tutkimista varten. Kun luodit olivat lävistäneet Shahbaz Bhattin auton ja murhaajat olivat paenneet, ajoneuvon ympäriltä löytyi al-Qaidan ja sen Punjabilaisen haaran kirjoittamia pamfletteja.

Pakistanin turvallisuusviranomaisten 20. maaliskuuta 2011 julkaiseman raportin mukaan yksi murhaajista on pidätetty. Hänen ilmoitetaan tunnustaneen teon ja kertoneen, että hänen rikoskumppaneillaan ”oli suunnitelmia murhata muitakin parlamentin jäseniä”.

Nuori johtaja Johnson Gill sanoo: ”Hallitus on menettämässä kansan luottamuksen. Pääministeri on neuvotellut Paul Bhattin nimittämisestä hänen erikoisasiantuntijakseen vähemmistöasioissa, mutta asiassa ei ole tapahtunut edistystä.” Shahbaz Bhattin väkivaltainen murha on johtanut moniin kansalaisjärjestöjen ja uskonnollisten vähemmistöjen mielenosoituksiin.

Lähde: www.assistnews.net ja MKY

Ei kommentteja: