8.9.2011

Pastori vapautettiin syyttömänä Iranissa

Armenialainen pastori Vahik Abrahamian (45) vapautettiin 29. elokuuta 2011 raskaan vankilavuoden jälkeen ja hän on nyt palanut perheensä luo. Turvallisuusagentit pidättivät pastori Abrahamianin sekä hänen vaimonsa Sonia Keshish Avanessianin ja perheen ystävät Arashin jaArezoun pastorin kodissa Hamedanin kaupungissa 4. syyskuuta 2010. Kaikki neljä pidettiin 44 päivää eristysselleissä ja tänä aikana heitä kuulusteltiin lakkaamatta ja kidutettiin henkisesti ja psykologisesti, eivätkä he saaneet ottaa yhteyttä perheisiinsä tai ystäviin. Tämän jälkeen heidät vietiin Hamedanin vankilan yleiselle osastolle ja kahdeksan kuukauden odotuksen jälkeen heidät todettiin vihdoin oikeudessa syyttömiksi. Heti tämän jälkeen Sonia, Arash jaArezou päästettiin vapaaksi, mutta pastori Vahik pidettiin vangittuna tähän asti.

Tämän vankilavuoden aikana uutistoimisto Farsi Christan News Network (FCNN) sai raportteja pastori Abrahamianin huonosta terveydentilasta ja myös vankilan surkeista hygieenisistä oloista, mikä lisäsi perheen, ystävien ja koko kristityn yhdyskunnan huolta. Myös kolmen muun vapautuminen lisäsi tuskaa.

On huomautettavaa, että vaikka Vahik on saanut Alankomaiden kansalaisuuden ja näin ollen voisi elää vaivatonta elämää Euroopassa, hän valitsi palata rakkaaseen maahansa, jossa hän yhdessä vaimonsa kanssa kaikin voimin ja rajallisilla resursseillaan pyrkii saavuttamaan ja tukemaan huumeiden väärinkäyttäjiä ja yhteiskunnan hyväksikäytettyjä.

Lähde: www.fcnn.com ja MKY-viikkoraportti

Ei kommentteja: