12.2.2012

Laosin viranomaiset kokevat seurakunnat vihollisinaan

Laosin hallinto kontrolloi voimakkaasti kaikkia yhteiskunnan osia, myös seurakuntien toimintaa. Pienet itsenäiset seurakunnat kokevat voimakasta painostusta ja niille ei anneta virallista hyväksyntää. Paikalliset viranomaiset pitävät seurakuntia vihollisinaan, myös buddhalaiset johtajat ja kylien shamaanit tarkkailevat seurakuntien toimintaa.

Monet kristityt kuuluvat maan etnisiin vähemmistöihin. Katin ja Hmong heimojen kristittyjä on vangittu, painostettu luopumaan uskostaan ja jopa murhattu, yleensä armeijan hyökkäyksissä. Vuonna 2011 armeija tuhosi kirkkorakennuksia ja otti haltuunsa kristittyjen omaisuutta. Ainakin neljä Hmong-heimon kristittyä tapettiin huhtikuussa ja useita pidätettiin.

Tammikuussa 2011 poliisi hyökkäsi kotiseurakunnan tilaisuuteen pääkaupungissa Laosissa ja pidätti 11 kristittyä. Kolme seurakunnan johtajaa vangittiin syytettynä ”salaisista kokoontumisista”.

Laosilainen pastori kertoo omista kokemuksistaan: “Poliisi sitoi kätemme ja jalkamme kiinni seinään kun he pidättivät meidät. Emme voineet istua, maata tai käydä vessassa. Seuraavana päivänä poliisi kaivoi kuopan maahan ja pakotti meidät kuoppaan. Kätemme ja jalkamme olivat yhä sidottuja. Meitä pidettiin kuopassa kuukauden ajan.”

Lähde: Open Doors UK & Irlanti

Ei kommentteja: