1.5.2012

Afganistanissa ei voi olla kristitty julkisesti

Toukokuussa 2010 yksityinen afganistanilainen tv-kanava, Noorin TV, näytti videopätkän jossa kerrottiin esiintyvän afganistanilaisia kristinuskoon kääntyneitä henkilöitä. Heidät kastettiin ja he osallistuivat kristittyyn rukoukseen. Vihaiset muslimit protestoivat ja vaativat ulkomaalaisten ”lähetystyöntekijöiden” häätämistä maasta. Parlamentin jäsenet kehottivat tappamaan tai julkisesti teloittamaan kristinuskoon kääntyneitä afganistanilaisia.

Muslimifundamentalistien miellyttämiseksi presidentti Karzai sanoi että toimenpiteitä on tehtävä kristinuskon estämiseksi. Tämän jälkeen 20 afganistanilaista kristittyä pidätettiin ja heitä pahoinpideltiin, joten kristityt joutuivat katoamaan maan alle tai pakenemaan esimerkiksi Intiaan.
Näiden tapahtumien seurauksena tietoisuus siitä, että Afganistanissa todellakin elää kristittyjä, yleistyi. Vaikka tieto herätti vihaa, monet kuitenkin heräsivät miettimään ja kyseenalaistamaan asioita. Viimeisten vuosien aikana muutamia korkeasti kouluttautuneita afganistanilaista on tullut kristityiksi ja ruvennut osallistumaan maanalaisiin kristittyihin tapahtumiin.

Afganistanissa on sekä vaikeaa että vaarallista kokoontua kristittyihin aktiviteetteihin, koska uskonnonvapautta ei ole. Monet uskovat perheet ja ryhmät tapaavat kuitenkin säännöllisesti viettämään salaisia jumalanpalveluksia. Tänä päivänä kristityt afganistanilaiset ovat myöskin alkaneet ymmärtämään etteivät he ole yksin uskossaan.

Religious Liberty Bulletin ja MKY viikkoraportti

Ei kommentteja: