23.9.2012

Pastori pahoinpidelty ja uhkailtu miekalla Bhutanissa

Bhutanissa on arviolta 3000 ja 6000 kristittyä, useimmat heistä salaa. Kristityt kohtaavat maassa yhteiskunnallista syrjintää. Lisäksi hallitus harjoittaa anti-kristillistä politiikkaa. Kristityt voivat harjoittaa uskoaan yksityiskodeissa, mutta julkisen jumalanpalveluksen ja uskonsa esille tuominen on rajoitetaan hallituksen säätämillä lailla. Vain buddhalaisen uskon julkituominen on sallittua ja vain buddhalaiset uskonnolliset tekstit ovat sallittuja Bhutanissa.

Esimerkkinä käsittämättömästä "suvaitsevaisuuden" käsityksestä vuonna 2011 pääministeri ilmoitti, että hän näkee kristinuskoon kääntymisen "pahimpana suvaitsemattomuuden muotona". Bhutanin pääministeri kääntää tässä suvaitsevaisuus termin aivan ylösalaisin.

Kristityt ja erityisesti pastorit kokevat Bhutanin nationalistisen uskonnollisuuden suvaitsemattomuuden voimakkaasti. Heinäkuun 31. päivänä (2012) hallituksen virkamies hyökkäsi Gelephussa bhutanilaisen pastorin kimppuun hänen pidettyään jumalanpalveluksen kotonaan. Viranomainen otti esiin miekan ja uhkasi tappaa pastori Pema Sherpan. Hän myös kutsui poliisin paikalle ja vaati pastorin pidättämistä. Poliisi ei kuitenkaan suorittanut pidätystä. 
Pastori Sherpa on yksi neljästä pastorista, jotka ovat saanut haasteen hallituksen virkamieheltä koska he ovat pitäneet kotonaan jumalanpalveluksia.

Lähteenä käytetty WEA Religious Liberty News ja VOM-internet-sivuja.

Ei kommentteja: