21.10.2012

Pakistanissa pastoria ammuttu ja 16-vuotias poika syytteessä islamin pilkasta

Sotilaallinen islamistiryhmä ampui pastoria Pakistanin Faisalabadissa 10 lokakuuta 2012. Islamistiryhmä vastustaa kaikkia kristillistä toimintaa alueella.

Prespyteerikirkon pastori Babar Bhatti oli jumalanpalveluksen jälkeen kävelemässä seurakuntalaisten kanssa kun häntä ammuttiin. Laukaus osui pastoria jalkaan. Ampuja pakeni paikalta. Aiemmin, 30. syyskuuta, Islamistinen ryhmä oli uhannut Pastori Babar Bhattia kuolemalla.

Bhatti vietiin ampumisen jälkeen sairaalaan, jossa luoti leikattiin jalasta. Hän on toipunut hyvin ampumisesta ja leikkauksesta.

16-vuotiasta poikaa syytetään islamin pilkasta Pakistanissa.

Lokakuun 16. päivänä (2012) Pakistanin poliisit pidättivät paikallisen 16-vuotiaan pojan, Ryan Stanten. Häntä syytettiin islamia pilkkaavan tekstiviestin lähettämisestä. Pidätyksen jälkeisenä päivänä vihastunut ihmisjoukko hyökkäsi pojan kotiin ja sytytti perheen omaisuutta tuleen.

Viranomaiset ovat ilmoittaneet, että syyte islamin pilkasta on nostettu poikaa vastaan, jotta vihaiset kyläläiset rauhoittuisivat ja perheen omaisuus olisi suojassa suuremmilta tuhoilta.

Paikallisen median mukaan poika on sanonut: “En tiedä kuka on lähettänyt tekstiviestin. Viestin lähettämisestä ei ole mitään tallennetta. Mutta vihainen ihmisjoukko ei kuunnellut vaan vaati, että minun pitäisi myöntää teko.”

Tapahtuman jälkeen pojan perhe on joutunut pakenemaan ja piiloutumaan.

Lähde: WEA Religious Liberty News

Ei kommentteja: