24.11.2012

Koraaninpilkkasyytöksistä kristittyä teiniä vastaan on luovuttu

Islamabadin oikeus on luopunut Koraaninpilkkasyytöksistä kristittyä teini-ikäistä tyttöä, Rimsha Masih, vastaan. Rimshan asianajaja, Akmal Bhatti, sanoi, että syytös oli lain väärinkäyttöä. "Tuomioistuin on kumonnut syytökset ja julistanut Rimshan syyttömäksi", hän sanoi.

Mahrabadi moskeijan imaami, joka langetti väärät syytökset Rimshaa vastaan, on nyt oikeudessa syytettynä vääristä syytöksistä.

Rimsha ja hänen perheensä pysyvät toistaiseksi piilossa. Heidän naapurustonsa kristityt, jotka pakenivat tapauksen aiheuttamaa muslimien vihaa, ovat pyrkineet palaamaan kotiinsa. Rimshan asianajaja sanoo kuitenkin, että Rimsha ja hänen perheensä eivät enää koskaan voi palata kotiinssa.

Rimsha vangittiin 16. elokuuta 2012 syytettynä islamilaisten tekstien häpäisystä. Häntä vastaan nostettiin aluksi syytteet aikuisten oikeudessa, jossa rangaistus islamin häpäisystä olisi elinkautinen vankeus. Tapaus siirrettiin kuitenkin myöhemmin nuorten tuomioistuimeen kun hänen ikänsä oli varmistettu ja lääketieteelliset todisteet osoittivat hänen olevan kehitysvammainen.

Rismhan oikeudenkäynti kiinnitti kansainvälisen median huomion ja herätti keskustelun siitä miten Pakistanin ankaraa islaminpilkkalakia käytetään henkilökohtaisen koston välineenä. "Tämä on ensimmäinen tapaus kun Pakistanissa islamin pilkasta syytetty on vapautettu syytöksistä", sanoo Naveed Chaudry, joka on toinen Rimshan lakimiehistä. "Tämä tapaus toi myös ensimmäistä kertaa julkiseen keskusteluun miten tätä lakia väärinkäytetään viattomia ihmisiä kohtaan."

Lähde: Open Doors uutiskirje

Ei kommentteja: