2.5.2015

Intiassa väkivaltaa kristittyjä vastaan

Intian kristityt joutuvat kärsimään väkivaltaa ja häirintää nationalististen hinduääriryhmien taholta. Kristityt voivat joutua pahoinpitelyn uhriksi uskonsa tähden. Erityisesti pastorit ja muut seurakunnan työntekijät ovat vaarassa. Ääriryhmät voivat kaapata heitä vangeiksi käännyttääkseen heidät pois kristillisyydestä.

Intian perustuslaki julistaa uskonnonvapautta. Mutta samalla monien osavaltioiden omat uskonnon vaihtamisen kieltävät lait antavat paikallisviranomaisille mahdollisuuden syyttää kristittyjä käännyttämisestä. Radikaalit hinduryhmät ajavat kääntymisen kieltäviä lakeja voimaan ja kampanjoivat hindutasavallan puolesta. Tällä hetkellä Intia on sekulaari valtio.

Intiassa (Telengana, Mahbunager) äärihindut hyökkäsivät paikallisen seurakunnan pääsiäisjumalanpalvelukseen huhtikuun 8. päivänä (2015). Seurakunnan pastori pahoinpideltiin ja hänet pakotettiin ryhmän mukana paikalliseen hindutemppeliin. Matkalla pastoria hakattiin ja potkittiin. Myöhemmin poliisit saapuivat paikalle ja vapauttivat pastorin.

Viime vuoden lopulla intialainen pastori Ramavath sai vakavia isäisiä vammoja, kun hänen kimppuunsa hyökkäsi yli 50 ihmisen ryhmä.

Pastori Ramavath oli matkustamassa seurakunnan jäsenten kanssa autollaan kun kaksi radikaaliryhmää pysäytti heidän matkansa. Fanaattiset hindut hakkasivat pastoria kahta muuta seurakuntalaista kepeillä sillä seurauksella, että he joutuivat sairaalaan vammojensa tähden.

Pastori Ramavath vahingoittui vakavasti ja joutui tehohoitoon kolmeksi päiväksi. Tämän jälkeen hänet siirrettiin normaalihoitoon. Kaksi muuta väkivaltaa kohdannut miestä pääsivät sairaalasta seuraavana päivänä.

Lähteet:VOM Social Voice -uutiskirje ja WEA Religious Liberty Commission -uutiskirje

Ei kommentteja: