20.7.2015

Pakistanilainen nainen oikeudessa jumalanpilkasta

Asian Bibi on pakistanilainen kristitty nainen. Hänelle on julistettu Pakistanin oikeudessa kuolemantuomio jumalanpilkasta. Asia Bibi on kuitenkin syytön. 2000-luvulla useita pakistanilaisia kristittyjä on haastettu oikeuteen väitetyistä islamin pilkkatapauksista. Yleensä syytökset ovat tekaistuja.

Asia Bibi on ollut vangittuna jo viiden vuoden ajan. Hän on ollut koko sen ajan eristyssellissä muslimivankien ja jopa vanginvartijoiden väkivaltaisuuden takia. Hänen terveydentilansa on heikko. Hänen perheensä on joutunut piiloutumaan väkivaltaisten uhkausten takia. Jopa Asia Bibin asianajat ja heidän perheensä ovat saaneet tappouhkauksia.

Asia Bibin tapaus on politisoitunut. On pelkona, että hänen vapauttamisensa aiheuttaisi väkivaltaisia levottomuuksia ja jopa salamurhiin. Punjab-osavaltion kuvernööri Salman Taseer ja vähemmistöministeri Shahbaz Bhatti salamurhattiin vuonna 2011 kun he olivat tukeneet Asian Bibiä.

Asia Bibille on viimein määrätty ensimmäinen kuuleminen Pakistanin korkeimmassa oikeudessa. Vetoomus jumalanpilkkatuomion ja sitä seuranneen kuolemantuomion kumoamiseksi kuullaan keskiviikkona 22. heinäkuuta 2015 kello 9 aamupäivällä Lahoressa.

Asian tapaus on aiheuttanut vahvoja reaktioita Pakistanin ääri-islamistien keskuudessa, jotka ovat julistaneet noin 4500 euron tapporahan Asian Bibistä. Vaikka oikeus vapauttaisi Asian, niin hänen henkensä on vaarassa.

Lähde: Marttyyrien ääni verkkosivut ja Open Doors UK verkkosivut

Ei kommentteja: