25.10.2015

Indonesian Acehin alueella tuhottu useita kirkkoa, 8000 kristittyä paennut

Lokakuun 13. päivänä (2015) Indonesian Aceh Singkil provinssin hallintorakennusten edessä oli radikaalien muslimien mielenosoitus. Mielenosoitus oli suunnattu kristillisten kirkkorakennusten olemassaoloa vastaan. Mielenosoitukseen osallistui 700 henkilöä.

Hallintorakennusten jälkeen väkijoukko siirtyi Indonesian Christian Church -kirkkokunnan kirkolle ja poltti rakennuksen. Tapahtumia seuranneessa kaaoksessa muslimimies sai surmansa luodeista ja kahdeksan ihmistä haavoittui.

Peläten turvallisuutensa puolesta alueen kristityt pakenivat Acehista läheiselle Pohjois-Sumatran alueelle. Paenneina on noin 8000 henkeä. Pakolaiset elävät alkeellisissa olosuhteissa ja tarvitsevat puhdasta vettä, ruokaa, vaatteita, lastenruokaa ja lääkkeitä.

Acehin kristityt ovat olleet jo aiemmin huolissaan kirkkorakennustensa tulevaisuudesta. Paikallinen hallinto on tehnyt päätöksen rekisteröimättömien kirkkorakennusten tuhoamisesta. Rakennusten tuhoaminen on ollut tarkoitus aloittaa lokakuun 19. päivä. Tähän mennessä paikallishallinto on purkanut kolme kirkkoa.

Acehin alueella noin 80 %:lla uskonnollisista rakennuksista ei ole rakennuslupaa. Tähän joukkoon kuuluu kirkkoja ja moskeijoita. Kirkoista poiketen rekisteröimättömien moskeijoiden purkamista ei ole vaadittu.

Lähteet: Open Doors ja Marttyyrien Ääni

Ei kommentteja: