17.3.2007

Kirkkorakennuksia tuhottu Länsi-Afrikassa

Nigeriassa Kadunan osavaltion kaupungissa, Kufenassa, muslimiopiskelijat sytyttivät tammikuussa 2007 tuleen koulun kappelin. Kappeli oli poltettu aiemmin ja jälleenrakennettu vuoden 2006 elokuussa. Jumalanpalvelukset alkoivat uudelleen syyskuussa 2006. Tuhopoltto kuitenkin epäonnistui kuten aikaisempikin tuhopolttoyritys joulukuussa 2006. Tulipalo onnistuttiin sammuttamaan molemmilla kerroilla ennen kuin se tuhosi kappelin. Ennen tuhopolttoyrityksiä kappeliin oli jätetty uhkauskirjeitä, joissa uhkailtiin kristittyjä opiskelijoita ja koulun työntekijöitä hyökkäyksillä, jos he eivät lähtisi pois koulusta.

Länsi-Afrikalaisessa Beninissä muslimit tuhosivat tammikuussa 2007 kirkkorakennuksen. Kirkkorakennus oli saatu valmiiksi kolme päivää aiemmin. Kirkko oli Avizo-heimon alueella. Neljä kuukautta aiemmin oli tuhottu kristillinen koulutuskeskus (CMP) ja kaksi lähetyskoulua. Islam leviää nopeasti Afrikassa. Beninin väestöstä noin 30 % on muslimeja.

Lähde Compass Direct ja VOM Kanada

Benin väestöstä kolmannes kuuluu perinteisiin heimouskontoihin, kolmannes on muslimeja ja kolmannes kristittyjä. Nigerian väestöstä 50 % on kristittyjä, 40 % muslimeja ja 6 % heimouskontojen harjoittajia. Pohjoiset osavaltiot ovat muslimienemmistöisiä ja osassa on voimassa sharia-laki.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Halusin näin kommenttilaatikon kautta kiittää sinua tekemästäsi työstä. On hyvä, että Suomessa on ihmisoikeusblogien joukossa myös uskonnonvapaudesta raportoiva blogi, jota olen seurannut jo tovin. Olen omassa blogissani (hyvin monen muun asian ohella) fokusoitunut lehdistönvapauteen. Ajantasaiset kohderyhmittäiset blogit tuovat arvokkaan lisän informaatiota globaalia ihmisoikeustilannetta seuraaville.

Trendit tuppaavat jättämään monet loukkaukset varjoonsa. Siksi pitämääsi blogia todella tarvitaan.

Ihmisoikeus kirjoitti...

Suuret kiitokset rohkaisusta.