14.4.2007

Uskonnolliset herjauslait vaikeuttavat kristittyjen elämää


Vanha kristillinen symboli Lähi-idässä

Pakistanin kristityt joutuvat jatkuvasti hyökkäysten kohteeksi maan uskonnollisten herjauslakien takia. Huhtikuun 2007 aikana jälleen yksi kristitty on joutunut syytteiden kohteeksi. Häntä syytetään Koraanin sivujen repimisestä ja polttamisesta. Useimmat kristityt elävät köyhyydessä, ja he ovat helppo kohden kristillisyyden vastustajille. Pelkkä syytös uskonollisesta herjauksesta tai islamille pyhän asian häpäisystä riittää siirtämään kristityn vankilaan.


Usessa vankilassa on vangittuna niin paljon kristittyjä, että niihin on järjestetty kokoontumistila ”vankilakirkoksi”. Punjabilaisessa vankilassa yksi tällainen "vankilakirkko" oli suljettu viranomaisten taholta. Yli 160 kristittyä vankia aloittivat nälkälakon kunnes viranomaiset avasivat "vankilakirkkona" toimineen pyykkitilan uudelleen heidän käyttöönsä.


Pääsiäinen oli vaikeaa aikaa Toba Tek Singhin kaupungin kristityille, Punjabissa. Huhut islamin herjauksesta käynnistivät hyökkäyksen kaupungin kristittyjä kohtaan. Paikallisten kristittyjen mukaan väkivalta alkoi 1. huhtikuuta Muhammedin syntymäpäivän kunniaksi järjestetyn kulkueen muuttuessa väkivaltaiseksi. Kulkueessa levisi väärä huhu kristittyjen hyökkäyksestä muslimeja vastaan ja huhuja Muhammedin nimen häpäisystä.
Väkivallan alettua islamilaiset ja kristityt johtajat ovat työskennelleet saadakseen tilanteen rauhoittumaan. Muslimien hyökkäyksessä haavoittui toistakymmentä kristittyä ja monet joutuivat pakenemaan kodeistaan. Eräs vammainen kristitty nimeltä Ratan Masih ei pystynyt pakenemaan ja hänet pahoinpideltiin vakavasti.

Lähde www.assistnews.net, Compass Direct

Pakistanin väestöstä on 96 % muslimeja, 2,3 % kristittyjä ja 1,5 % hinduja.

Ei kommentteja: