5.5.2007

Lasten kaappauksia Pohjois-Nigeriassa

Pohjois-Nigerian uskonnonvapaus on heikentynyt islamilaisuuden voimistumisen myötä. Useissa osavaltioissa on otettu käyttöön sharia-laki. Tämä on merkinnyt kristittyhin kohdistuvien ihmisoikeusloukkausten lisääntymistä. Tämä näkyy poltettuina kirkkorakennuksina, kristittyjen murhina ja kristittyjen lapsien sieppaamisina.

Yksi siepatuista oli 13-vuotias kristitty poika Victor Udo Usen. Muslimit sieppasivat hänet marraskuussa 2006 käännyttääkseen hänet islaminuskoon. Oltuaan neljän kuukauden vangittuna Victor onnistui pakenemaan sieppajiltaan 6. maaliskuuta 2007. Hän pääsi äitinsä, osavaltion pääkaupungissa, ylläpitämään kauppaan. Hänen äitinsä oli kaupassa kun Victor yllättäen ilmestyi paikalle. ”Hän kertoi että hän oli paennut ja minun piti heti ilmoittaa tästä hänen isälleen,” hän kertoi. ”Perheystävän avulla pystyimme järjestämään niin, että Victor pääsi kaupungista pois.”

Lähde: Compass Direct

Nigerian väestöstä 52 % on kristittyjä ja 41 % muslimeja. Pohjoiset osavaltiot ovat muslimienemmistöisiä ja niissä on voimassa sharia-laki.

Ei kommentteja: