3.6.2007

Delhissä mielenosoitus uskonnollisen suvaitsevaisuuden puolesta


Riisisäkkejä intialaisessa kaupassa.

Intian pääkaupungissa Delhissä yli 4 000 ihmistä osallistui 29. toukokuuta 2007 mielenilmaukseen, joissa kehotettiin Intian hallitusta lopettamaan vaitiolonsa ja ottavan kantaa koko maassa kristittyjä vastaan kohdistunutta väkivaltaa vastaan. Tapahtumaa kutsuttiin nimellä ”Lopettakaa väkivaltaisuudet kristittyjä vastaan”. Tapahtuma järjestettiin sen jälkeen, kun televisiossa oli kahdesti nähty nationalististen hindujen hyökkäyksiä intialaisia kristittyjä vastaan. Väkivaltainen uskonnollinen vainoaminen kristittyjä vastaan on lisääntynyt vuoden 2007 ensimmäisinä kuukausina.

Intiassa liikennettä estävien mielenosoitusten yhteydessä mielenosoittajat viedään oman turvallisuutensa vuoksi tilapäisesti poliisiaseman pihalle. Siellä he saavat tuoda esille mielipiteensä myös poliisiviranomaisille. Delhin parlamenttikadun poliisiasemalla oli mielenosoituksen seurauksena noin 4 000 ihmistä. Mielenilmaukseen osallistui katolisia nunnia, protestanttisia pastoreita, kansalaisjärjestöaktivisteja ja muita kristittyjä. Myös lukuisat muslimit, buddhalaiset ja progressiiviset hindut, eri naisliikkeiden johtajat, useiden yliopistoiden opiskelijaryhmien johtajat ja kristityt lakimiehet, opettajat ja professorit tulivat mukaan mielenilmaukseen.

Järjestäjät raportoivat, että osanottajia tuli vähintään seitsemästä intialaisesta osavaltiosta. All India Christian Councilin tilastotietojen mukaan vuonna 2006 erilaista vainoamista tai väkivaltaisuuksia intialaisia kristittyjä vastaan tapahtui keskimäärin joka kolmas päivä. Tämän vuoden neljänä ensimmäisenä kuukautena tällaisia tapauksia on ollut keksimäärin joka toinen päivä.

Lähde: www.assistnews.net

Ei kommentteja: