3.6.2007

Gazassa kristittyjen asema on huonontunut

Palestiinan Gazassa islamista kristityksi kääntyneiden turvallisuus on huomattavasti huonontunut uusimman Israelin ja palestiinalaisten välisen konfliktin aikana. Kristityksi kääntyneiden vainoaminen on lisääntynyt ja nämä kristityt elävät jatkuvassa pelossa ja pelkäävät henkensä puolesta. He ovat joutuneet lopettamaan viikoittaiset tapaamisensa ja sanovat, että tilanne on hyvin vakava. Paikallista baptistikirkkoa uhataan, koska muslimitaustaiset uskovat ovat aikaisemmin kokoontuneet rakennuksessa.

Irakissa toimiva sunniääriliike ”sulafi” on aloittanut toimintansa myös on Gazassa. Kuolleita ruumiita on ajautunut Gazan rannoille eikä kukaan tiedä miten ja miksi heidät on tapettu. Tämän organisaation mielestä maahan tulisi asettaa sharia-laki koko yhteiskuntaa kattavaksi laiksi. Samanaikaisesti suuria määriä palestiinalaisia nuoria haluaa osallistua nuorisoprojekteihin, jossa mm. opetetaan konfliktien ratkaisemista rauhanomaisin keinoin ja demokratiaa Gazassa.

Päivitys uutiseen 3.7.2007: Gazassa olevat kristityt elävät jatkuvassa pelossa. Joihinkin kirkkoihin on hyökätty, yhtä on yritetty polttaa ja yhdestä on varastettu arvokkaita laitteita. Monet palestiinalaiskristityt odottavat vain mahdollisuutta päästä pois Gazasta, kun erilaiset ryhmittymät ja jengit kulkevat paikasta toiseen ja etsivät kaikenlaisia ”vihollisia”.

Lähde MKY

Ei kommentteja: