17.10.2010

Väkijoukko hakkasi kristittyjä Pakistanissa

23. syyskuuta 2010 joukko äärimuslimeja hyökkäsi kristittyjen kimppuun ampuen ja hakaten Pakistanin Gujratissa. Hyökkäyksiä on ollut aiemmin useita samalla alueella. Alueen väestöstä enemmistö on kristittyjä.

Hyökkäävä väkijoukko kävi Tariq Gillin kimppuun ja hakkasi hänet. Hänet oli vuotta aiemmin todettu syyttömäksi oikeudenkäynnissä, jossa häntä oli syytetty Koraanin ja Muhammedin pilkasta. Väkijoukko riisui Tariq Gillin äidin alastomaksi ja hyökkääjät raahasivat häntä katuja pitkin. Tariq ja hänen vanhempansa sekä muut loukkaantuneet ovat sairaalahoidossa.

Paikallisten lähteiden mukaan hyökkäyksien takana on kolme muslimipoliitikkoa, jotka olivat yllyttäneet ihmisjoukon väkivaltaan. Samanlainen vakavampi hyökkäys tapahtui Gujratissa vuotta aiemmin elokuussa 2009. Tällöin muslimien joukko kävi kristittyjen asuinalueen kimppuun, poltti kuoliaaksi seitsemän alueen asukasta ja teki väkivaltaa 19:sta sekä ryösti 100 kotia ja sytytti tuleen 50 niistä. Tapettujen joukossa oli naisia ja lapsia.

Lähde: Be-A-Voice Network, VOM

Ei kommentteja: