21.11.2010

Ali Khamenei varoitti iranilaisia kotikirkoista ja muista uskonnoista

Iranin kristillisten seurakuntien johtajat pelkäävät Iranin korkeimman uskonnollisen johtajan ajatollah Ali Khamenein viime kuussa pitämän puheen mahdollisesti yllyttävän lisääntyviin vainoihin. Ajatollah Khamenei piti puheen kansalle Qomissa, jossa hän varoitti ”kotikirkkojen verkostosta, joka uhkaa islamin uskoa ja pettää nuoria muslimeja”.

Ajatollahin kommentit olivat osa puhetta jossa nostettiin esille myös muita islamia uhkaavia tekijöitä, kuten Hollywoodin elokuvat, islamin kanssa ristiriidassa olevat sarjakuvat, sekä filosofiat ja uskonnot kuten sufilaisuus (mystinen suuntaus islamissa), nihilismi ja bahai-uskonto.

”Tämä on tietääkseni ensimmäinen kerta kun hän on julkisesti noussut kotikirkkoliikettä vastaan ja maininnut sen”, kertoo eräs seurakunnan johtaja Iranista. ”Tällaisilla puheilla on usein pitkäkantoisia vaikutuksia maassa. Ei niin että Iranin kansa hyökkäisi väkivaltaisesti kristittyjä vastaan, mutta kulissien takana turvallisuusjoukot ja uskonnollinen poliisi ryhtyvät toimiin. Sitä seurakuntien johtajat pelkäävät eniten tällä hetkellä.”

Toisaalta puheessaan Khamenei on ensimmäistä kertaa myöntänyt kotikirkkoliikkeen olemassaolon Iranissa.

Lukemattomia kristittyjä on vangittuna uskonsa tähden Iranissa. Seurakunta kokee päivittäin rajoituksia ankaran hallinnon alaisuudessa, ja kristittyjä ja seurakuntia tarkkaillaan.

Lähde: Open Doors ja MKY-viikkoraportti

Ei kommentteja: