19.12.2010

Asian Bibin tappamisesta on luvattu palkkio

Asian Bibi on pakistanilainen kristitty nainen, joka on tuomittu kuolemaan profeetta Muhammedin pilkasta. Pakistanin muslimijohtajat ovat kutsuneet muslimeja tappamaan Asia Bibi, jos oikeuslaitos ei laita tuomiota täytäntöön.

Kolmantena päivänä joulukuuta 2010 Peshwaren imaami, Maulana Yousaf Qurehi, on tarjonnut 500 000 rupiita (4 500 euroa) sille, joka tappaa Asian Bibin, jos oikeus ei hirtätä häntä. Kaksi päivää myöhemmin tästä Pakistanin toiseksi suurin sanomalehti, Nawa-i-Waqt käsitteli imaamin lausuntoa: ”Asian Bibille langetettu tuomio tullaan laittamaan käytäntöön tavalla tai toisella.”

Ääri-islmistit ovat tukeneet Lahoren korkeimman oikeuden tuomaria joka esti presidentti Zardarin armahduksen Asian Bibille. Ihmisoikeusaktivistit pelkäävät, että Asian Bibi surmataan ennen kuin hänen armahdusanomuksensa otetaan käsittelyyn.

Pakistanin laissa on osoitettu Muhammedin tai Koraanin pilkasta kuoleman tuomio. Usein tätä lakia käytetään väärin vähemmistöjen sortamiseen väärien syytösten perusteella. Syytös voidaan langettaa kostoksi jokapäiväisissä riitatapauksissa. Viranomaiset ovat pyrkineet muuttamaan lakia estääkseen lain väärinkäytökset. Mutta lain muutos ei ole päässyt suunnittelu pidemmälle islamistien väkivaltaisen vastustuksen takia.

Lähde: Guardian News ja Be A Voice -network

Ei kommentteja: