10.12.2010

Irakin kristittyjen vaikea tilanne

Keskiviikkona 10. marraskuuta 2010 kuudessa Bagdadin kaupunginosassa tapahtui hyökkäyksiä irakilaisten kristittyjen koteihin. Viisi ihmistä sai surmansa ja ainakin kolmekymmentä loukkaantui asuntojen lähistölle jätettyjen pommien ja kahden itsemurhapommin räjähtäessä. Hyökkäykset jatkavat kristittyjä vastaan suunnattujen hyökkäysten aaltoa. Marraskuun 7. päivänä kaksi kristittyä kuoli toisessa hyökkäyksessä ja yksi kristitty ammuttiin kuoliaaksi kotinsa ovella.

Lokakuun 31. päivänä 58 ihmistä, joista yli 40 oli jumalanpalvelukseen osallistujia, kuoli syyrialais-katoliseen kirkkoon tehdyssä hyökkäyksessä. Jumalanpalvelukset jatkuivat 7. marraskuuta ja seuraavana päivänä pääministeri al-Maliki vieraili paikalla. Hyökkäyksen tunnustanut aseistautunut ryhmittymä totesi pitävänsä ”kaikkia kristittyjä laillisina kohteina” ja heidän päämääränsä on pakottaa kristityt jättämään maa.

Uskonnolliset ja poliittiset johtajat ovat peräänkuuluttaneet lisää turvallisuustoimenpiteitä ja kehottaneet kristittyjä jäämään. Ne jotka lähtevät Bagdadista ja muuttavat pohjoisen kurdialueille kokevat yleensä syrjintää kahdesta syystä: he ovat arabeja ja kristittyjä. Tämä tekee elannon hankkimisesta vaikeaa, ja monet joutuvat palaamaan kotiinsa. Myös naapurimaihin muuttajat kokevat usein syrjintää ja taloudellisia vaikeuksia.

Lähde: MKY viikkoraportti ja www.meconcern.org

Ei kommentteja: