9.12.2010

Islamistit eivät anna muuttaa Pakistanin jumalanpilkkalakia

Pakistanin jumalanpilkkalain varjolla on asetettu syytteeseen useita vähemistöyskontojen edustajia Muhammedin tai Koraanin pilkasta. Yksi viimeisimmistä syytetyistä on kristityn naisen, Asia Bibi, joka on tuomittu jumalanpilkkalain perusteella kuolemaan.

Pakistanin presidentti on asettanut työryhmän tarkistamaan lakia jumalanpilkasta. Muslimit väärinkäyttävät nykyistä lakia halutessaan rangaista tai kostaa hankaluuksia aiheuttavia naapureitaan tai vihollisiaan. Ministeri Shahbaz Bhatti on kristittyjen edustajana työryhmän jäsen, mistä syystä hän on saanut tappouhkauksia islamistisilta organisaatioilta. Islamistit katsovat ministeri Bhattin rikkovan kyseistä lakia jo pelkästään haluamalla muokata sitä.

Yksi eteläisen Aasian suurimmista islamistisista terroristijärjestöistä on Lashkar-e-Toiba, joka yhdessä toisten taleban-ryhmittymien kanssa on julkistanut fatwan ministeri Bhattia vastaan. Luotettavat lähteet kertovat että Bhatti on nyt tappolistalla. Hänestä on tullut ”oikeutettu kohde” ja hänet ”voidaan tappaa koska hän on jumalanpilkkaajien rikostoveri”. Syynä tällaiseen lupaan tappaa on Bhattin sitoumus muuttaa jumalanpilkkaamislakia.

Ministeri Bhatti sanoo: ”En aio olla hiljaa tässä asiassa enkä ottaa yhtään askelta taaksepäin. Niin kauan kuin suonissani virtaa veri jatkan taistelua. Olen valmis antamaan elämäni Pelastajani vuoksi, mikäli siihen pisteeseen tullaan.”

Yllättävä käänne tilanteessa on se, että ennen kuin työryhmä oli kokoontunut kertaakaan, Pakistanin korkein oikeus antoi määräyksen, ettei hallitus saa muuttaa jumalanpilkkaamislakia. Tämä siitä huolimatta, että hallitus itse asiassa on korkeimman oikeuden yläpuolella hierarkiassa. Tällaiset käänteet maan politiikassa osoittavat, että islamistisilla organisaatioilla on lähes rajaton valta kaikilla tasoilla. Jumalanpilkkaan liittyvä tilanne saattaa jopa pahentaa maan poliittista tilannetta ja uhata nykyistä hallitusta.

Lähde MKY-viikkoraportti ja Agenzia Fides

Ei kommentteja: