23.1.2011

Iran

Iranilaisten kristittyjen pidätysaallot ovat jatkuneet, erityisesti joulukuussa 2009 ja vuoden 2010 ensimmäisen neljänneksen aikana. Salainen poliisi tarkkailee monien seurakuntien kokoontumisia. Seurakuntien ja solujen jäseniä painostetaan. Heitä kuulustellaan, pidätetään, vangitaan ja pahoinpidellään. Yksittäisiä kristittyjä sorretaan yhteiskunnassa viranomaispainostuksen takia.

Iranin hallitusta vastaan on toistuvasti järjestetty mielenosoituksia. Hallituksen on oletettu olevan kriisissä kansalaisten protestoidessa sitä vastaan avoimesti, ja pyrkiessään siirtämään huomioita pois mielenosoituksista hallitus kääntyy kristittyjä vastaan. Yhteensä muutama sata kristittyä pidätettiin. Monet pidätetyistä on vapautettu takuita vastaan. Usein heitä kuitenkin tarkkaillaan ja he voivat joutua jatkossa oikeuden eteen. He voivat myös kohdata jälkiseuraamuksia islamistifundamentalistien taholta, erityisesti tapauksissa joissa kristityt ovat jakaneet evankeliumin muslimeille.

Vaino voi myös tulla niinkin läheltä kuin oman perheen sisältä: eräs islamista kristinuskoon kääntynyt kristitty kuoli saamiinsa vammoihin perheenjäsenen pahoinpideltyä hänet pahoin. Iranissa kristittyjä on 450 000. Turvallisuusviranomaiset takavarikoivat ja polttivat satoja Raamattuja vuoden 2010 alkupuoliskon aikana.

Lähde: MKY ja Open Doors

Ei kommentteja: