24.1.2011

Afgaanikristittyjen tilanne on vaikeutunut

Tilanne Afganistanissa on huonontunut viimeisen vuoden aikana. Kristinuskoon kääntyneiden entisten muslimien vaino hallituksen taholta lisääntyi. Pääosin islamilainen yhteiskunta ei hyväksy afgaanikristittyjä, eivätkä kristittyjen oikeudet ole selvät.

Vuoden 2010 aikana esiintyi paljon kristittyjen pelottelua ja painostusta. Televisiokanava Noorin näytti touko-kesäkuussa 2010 useita kertoja filminpätkän muslimitaustaisten käännynnäisten kastetilaisuudesta. Myös kristittyä avustusjärjestöä syytettiin evankelioinnista. Televisiolähetyksen seurauksena parlamentti kokoontui keskustellakseen näiden islamista kristityiksi kääntyneiden tappamisesta. Lähetys ja hallituksen suhtautumine aikaansaivat protesteja Kabulissa ja muissa kaupungeissa. Sadat protestoijat huusivat tappouhkauksia kristityille ja vaativat kristillisten organisaatioiden karkottamista niiden väitetyn ”kristillisen vaikutuksen” vuoksi.

Afgaanikristittyjen kohtaama vaino lisääntyi, ja kymmenet kristityt joutuivat muuttamaan tai päättivät paeta maasta. Useita kristittyjä on pidätetty ja oikeudenistuntoja pidetty kristittyjä vastaan. Elokuussa taleban-sissit surmasivat kristittyjä avustustyöntekijöitä. Kristityt ovat yhä vainon ja väkivallan kohteena perheidensä ja ympäristönsä taholta. Julkista keskustelua käydään siitä, voivatko afgaanit olla kristittyjä ja siitä mitkä heidän oikeutensa ovat. Tilanne on ainutlaatuinen maan historiassa.

Lähde: Open Doors, MKY

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kristitty afganistanilainen mies ollaan karkoittamassa Suomesta 2 viikon sisällä. Hän on entinen muslimi ja kääntynyt kristityksi vuonna 2008 Hänet on uhattu tappaa kun hän saapuu Afganistaniin. Palkkioksi kristityn miehen murhasta murhaaja/murhaajat saavat 5000e! Suomen poliisi ja maahanmuuttovirasto eivät usko uhan olevan todellinen...