30.7.2011

Kiinan viranomaiset lisäävät toimia kotiseurakuntia vastaan

Kiinan viranomaiset ovat kiihdyttäneet kotiseurakuntien vastaisia toimia. Esimerkkinä tästä on kotiseurakuntien pastori Shi Enhao vangitseminen ja kahden vuoden tuomio työleirille viime kuussa (kesäkuu 2011). Pastori Shi tomii varapuheenjohtajana Kiinan House Church Alliance järjestössä. Häntä syytettiin "laittomista kokoontumisista ja laittomista uskonnollisten tilaisuuksien järjestämisistä." Pastori Shin johtamat kotiseurakunnat kokoontuvat tuhansissa eri paikoissa eri puolilla Suqian kaupunkia.

Poliisi pidätti pastori Shin 31. toukokuuta 2011 Suqian kaupungissa, Jiangsun maakunnassa. Häntä pidettiin 12 päivää Suqian turvallisuustoimistossa ennen vangitsemista. Viranomaisten Domestic Security Protection Department käski kirkkoa lopettamaan kokoukset ja takavarikoi seurakunnan omaisuutta; auton, soittimia ja kuoron esiintymisasut sekä 140 000 yuania (15 200 euroa) varoja.

Pastori Shi ja hänen vaimonsa, Zhu Guangyun, ovat molemmat 55-vuotias. Zhu Guangyun on hoitanut Shin 86-vuotiasta äitiä. Pastori Shi poika, Shi Yongyang, ja hänen vaimonsa toimivat myös pastoreina. Yougyang kävi allekirjoittamassa pidätyspaperit paperit poliisilaitoksella, mutta poliisi kieltäytyi antamasta hänelle jäljennös allekirjoitetusta asiakirjoja. Kaikki kolme Pastori Shi tyttäret ja heidän miestään on myös uhkailtu poliisin toimesta.

Kiinassa poliisi voi antaa ilman oikeudenkäynti rangaistuksena kaksi vuotta "uudelleen kasvatusta työleireillä". Rangaistus ei vaadi oikeudenkäyntiä, tutkimuksia eikä tuomioistuimen tai tuomarin käsittely. Rangaistusta käytetään usein niille, jotka ovat tehneet pieniä rikoksia tai toisinajattelijoille ja uskonnollisten ryhmien kannattajille, kuten kotiseurakunnan kristityille ja Falun Gong -järjestön jäsenille.

Kiinan House Church Alliancen puheenjohtaja Zhang Mingxuan, joka tunnetaan myös nimellä "Pastori Bike", on pidätetty useita kertoja.

Lähde: China Aid ja VOM

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä teksti, mutta pieni huomautus: Falun Gong ei ole järjestö, eikä siihen liity jäsenyyttä. Tämä käsitys on osa Kiinan kommunistisen puolueen puhetapaa, joka pyrkii oikeuttamaan Falun Gongin harjoittajiin kohdistuvan vainokampanjan. "Järjestön" kieltäminen saadaan näyttämään legitiimimmältä kuin sen tosiasian myöntäminen, että Falun Gongin harjoittajat ovat tavallisia Kiinan kansalaisia, jotka eivät ole koskaan liittyneet mihinkään organisaatioon. Lisätietoja: http://fi.wikipedia.org/wiki/Falun_Gong