21.8.2011

Väkivaltaisuuksia kristittyjä kohtaan Intiassa

1) Kolme raamattukoulun oppilasta ja heidän lähetysohjaajaa pahoinpideltiin vakavasti 1. elokuuta 2011. Kamik Sandbahor, joka on Gospel for Asia (GFA) -järjestön työntekijä, johti paikallisen raamattukoulun oppilastiimiä joka vieraili maalaiskylän asukkaiden luona. Kamik, Jatrinda, Ajmal ja Sanjavin jakoivat kristillistä kirjallisuutta kun heidän kimppuun hyökkäsi 25 nuoren miehen jengi rautaputkineen ja keppeineen.

”Eilen nämä uskolliset palvelijat saivat sairaalassa hoitoa kristillisvastaisten radikaalinuorten aiheuttamille vammoille”, kertoi GFA:n johtaja K.P.Yohannan. ”Tänään he ovat melko alakuloisia sen takia, että heidän osoittamaan rakkauteen ja huolenpitoon vastattiin väkivallalla ja vahingoittamalla heitä.”

2) Neljä kuukautta sitten erästä islamista vastikään kääntynyttä kristittyä nöyryytettiin julkisesti itäisessä Intiassa riisumalla häneltä vaatteet ja pahoinpitelemällä häntä. Elokuun 4. noin 50 äärimuslimia tunkeutui hänen kotiinsa ja keskeytti siellä pidettävää rukouskokousta ja uhkasivat sytyttää koti tuleen, jos hän ei palaisi islaminuskoon. Mikäli hän ei tätä tee, äärimuslimit varoittivat häntä että hänen on joko lähdettävä paikkakunnalta tai katsottava miten hänen kotinsa palaa poroiksi.

Samalla alueella äärimuslimit pitivät 21. heinäkuuta kolme kristittyä naista vangittuina tunnin ajan ja uhkasivat pahoinpidellä heitä ja polttaa heidät elävinä, mikäli he pysyvät uskossa Kristukseen. Yksi naisista yritti tehdä tapahtumasta ilmoitus poliisille, mutta paikalliset muslimijohtajat ja muut äärimuslimit estivät häntä ja uhkasivat vahingoittaa häntä.

3) Läheisessä eteläaasialaisessa maassa lähetystyöntekijä Tonkal Bustan etsii uutta tilaa seurakunnan jumalanpalveluksia varten sen jälkeen kun vuokraisäntä purki vuokrasopimuksen. Pieni seurakunta koostuu 15 jäsenestä ja on kokoontunut jumalanpalveluksiin ja rukoukseen yhteen vuokrahuoneeseen. Mutta eräänä heinäkuisena sunnuntaina jumalanpalvelus keskeytyi kun vuokraisäntä tuli paikalle ja kertoi että naapurit valittivat jumalanpalveluksista. Hän sanoi että vastaperustetun seurakunnan naapurit häiriintyivät myös rukouskokouksista, ja määräsi seurakunnan muutamaan muualle. Tämä pieni seurakunta toimii kaupungissa, joka on suosittu turistikohde, mikä sekin vaikuttaa siihen että vuokrat ovat kalliita ja monet vuokraisännät kieltäytyvät vuokraamasta tilojaan kristityille.

Lähteet: MKY-viikkokirje, www.gfa.org, www.compassdirect.org

Ei kommentteja: