26.11.2011

Ääri-islamilaiset hyökkäävät kristittyjä vastaan Keniassa

Marraskuun 5. päivän (2011) iltana Keniassa Garissan kaupungin laitamilla sijaitsevan kirkon vartijan kotiin heitettiin kranaati. Tekijöiksi epäillään militanttiin somalialaiseen al-Shabaab -ryhmittymään kuuluvia ääri-islamilaisia. Hyökkäyksessä kuoli 8-vuotias tyttö ja seurakunnan jäsen. Kolme seurakuntalaista haavoittuivat vakavasti, saaden mm. vaikeita palovammoja. Haavoittuneet ovat vielä sairaalahoidossa, mutta tietojen mukaan heidän tilansa on vakaa, ja heidän uskotaan kohta pääsevän kotiin.

Garissa on Kenian koillisen maakunnan pääkaupunki. Maakunta on muslimienemmistöinen, ja kristittyjen seurakuntien toimintaa rajoitetaan eri tavoin. Kristityt eivät saa kokoontua, laulaa tai käyttää soittimia muslimien omistamissa vuokrahuoneistoissa, eikä kouluissa sallita muiden uskontojen kuin islamin uskonnonopetusta.

Garissan hyökkäys oli viimeisin lukuisista alueen kristittyjä vastaan suunnatuista hyökkäyksistä. Lokakuun 27. päivänä 25-vuotias kristitty somalialaismies Hassan pahoinpideltiin ja jätettiin kuolemaan, verisenä ja alastomana. Hän oli tullut Somaliasta pakolaisen ja hyökkääjät olettivat hänen olevan aiemmin muslimi, ja näin ollen kuoleman ansaitseva luopio. Hyökkääjät olivat nuoria muslimeja hänen kotimaastaan. He hakkasivat häntä rautaputkilla, puunuijilla ja löivät puukolla. Hassan jätettiin tajuttomana kirkon sisäänkäynnin eteen. Kun hänet löydettiin, hänet vietiin kiireellisesti sairaalaan, missä hän sai verensiirron. Hän on edelleen sairaalahoidossa.

Poliisi on pidättänyt kaksi tekijöistä. Toiset neljä ovat edelleen vapaalla jalalla. Hassan ja hänen äitinsä sanovat pelkäävänsä, ettei oikeutta tulla koskaan jakamaan tapauksessa. Koska islamista toiseen uskontoon kääntyneihin kohdistuu voimakasta vihamielisyyttä. ”Meidän on muutettava”, Hassanin äiti sanoo. ”Hyökkäys on jatkoa kaikille naapureiltani saamilleni uhkauksille, kun he huomasivat meidän olevan kristittyjä. He ovat kuulleet pienten lasteni laulavan kristillisiä lauluja." Hassanin äiti on kääntynyt islamista kristityks. Hän lähti miehensä kuoltua Somalian sotaa pakoon 10 vuotta sitten. Hän ja hänen poikansa kuuluvat nyt maanalaiseen kotiseurakuntaan.

Lähde: www.compassdirect.org ja MKY-viikkoraportti

Ei kommentteja: