30.11.2011

Pahoinpidellyt kristittyt eivät saaneet hoitoa

Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa hyökättiin kotiseurakuntaan 13.11.2011 ja seurakunnan johtajia hakattiin. Kaksitoista loukkaantui vakavasti ja hyökkääjät uhkasivat tappaa pastorin, jos hän jatkaa seurakunnan kokoontumisia. Kolme vakavasti loukkaantunutta kristittyä on jouduttu evakuoimaan yksityissairaalaan Ho Chi Minh Cityyn, koska sairaalat Hanoissa kieltäytyivät hoitamasta heitä.

Hyökkäyksessä naisevankelista Nguyen Thi Lanin lantio murtui kahdesta kohtaa ja hänen sisäelimensä vahingoittuivat, vaatien pikaista leikkaushoitoa. Hanoin alueen kolmessa sairaalassa hänelle ja kahdelle muulle vakavasti loukkaantuneelle kristitylle oli kuitenkin sanottu, että he ovat kunnossa ja heidät oli lähetetty pois. Vietnamissa on ateistinen hallinta. Kun lääkärit saavat Vietnamissa tietää, että uhrit ovat kokeneet väkivaltaa uskontonsa tähden, he eivät usein uskalla edes tutkia loukkaantuneita.

Nguyen Thi Lan on äskettäin eläkkeelle jäänyt Vietnamin kommunistisen puolueen viranomainen, joka kääntyi kristinuskoon viime vuonna. Lanin uusi usko vihastutti samassa kylässä asuvan miehen, joka tunnetaan vain nimellä Khoan. Khoan ja hänen poikansa johtivat joukkion Lanin kotiin ja hakkasivat useita ihmisiä. Pastori Nguyen Danh Chau makasi hyökkäyksen jälkeen tajuttomana, omaisuutta oli tuhottu ja varastettu. Lääkärit totesivat pastori Chaulla olevan vaurioita munuaisissa, maksassa ja mahdollisesti myös muissa sisäelimissä ja hänet otettiin sairaalahoitoon Ho Chi Minh Cityssä. Nguyen Thi Tac, jota oli lyöty lapiolla rintaan, vatsaan ja selkään, oli myös yhä kovissa kivuissa, mutta hänellä ei todettu sisäisiä vammoja.

Viranomaiset ovat kieltäytyneet tutkimasta hyökkäystä. Paikalla olleet uskovat tunnistivat hyökkääjien joukossa olleen myös siviiliasuisia poliiseja ja paikallisviranomaisia.

Lähde: Stefanus-lähetys ja Compass Direct

Ei kommentteja: