6.11.2011

Iranin viranomaiset painostavat vangittua pastori Nadarkhania

Youcef Nadarkhani, iranilainen kuolemaan tuomittu pastori, on joutunut Iranin viranomaisten painostusten kohteeksi. Amerikkalainen ihmisoikeusjärjestö The American Center for Law and Justice (ACLJ) raportoi: ”Yhteyshenkilömme ovat ilmoittaneet meille, että Iranin tiedustelu- ja valtionturvallisuusministeriön (yleisemmin: Iranin salaisen tiedustelupalvelun) edustajat ovat käyneet Youcefin luona vankilassa ja antaneet hänelle islamilaista propagandamateriaalia. Materiaalissa käsiteltiin Iranin näkökulmasta kysymystä siitä, miksi islam on ainoa oikea uskonto. Agentit kehottivat Youcefia lukemaan ja pohtimaan tätä ja ilmoittivat palaavansa myöhemmin keskustellakseen hänen kanssaan asiasta.”

ACLJ ei osaa varmuudella sanoa, oliko kyseessä yritys erehdyttää Youcefia islaminvastaisiin lausuntoihin, jotta viranomaiset voisivat rangaista häntä islamin herjaamisesta, vai oliko tarkoituksena antaa hänelle vielä yksi mahdollisuus luopua uskostaan Jeesukseen ja kääntyä muslimiksi. Joka tapauksessa ACLJ:ssa ollaan varmoja siitä, että vierailu on seurausta Iraniin kohdistetuista kansainvälisestä painostuksesta. Youcefin tapaus on nyt maan Korkeimman Johtajan, Ajatollah Khamenein käsissä, ja kun kyseiset agentit ovat suoraan hänen alaisiaan, ei ole yllättävää että he yrittävät eliminoida tapauksen tai löytää vaihtoehtoisen oikeutuksen rangaistukselle.

Youcef Nadarkhani tuomittiin vuonna 2009 kuolemaan kääntymyksestä islamista toiseen uskontoon (tässä tapauksessa kristinuskoon). Hänen valituksensa hylättiin viime vuonna, mutta hän on pitänyt kiinni kristinuskostaan kuolemanuhasta huolimatta. Hänen asianajajansa Mohammad Dadkhah ilmoitti aiemmin uutistoimisto CNN:lle, että Khamenei tulee tekemään henkilökohtaisesti päätöksen asiassa. Khamenei on islamilaisen oikeuden oikeusoppinut, ja maan Korkeimpana Johtajana hän on sharia-lakia koskevissa kysymyksissä lopulliset ratkaisut tekevä tuomari.

Lähde: www.charismanews.com ja MKY viikkoraportti

Ei kommentteja: