16.6.2012

Islamista kääntyneitä surmataan julmalla tavalla ja Egyptin salafistijohtajat hyväksyvät sen

Egyptin televisiossa on näytetty videomateriaalia, jossa islamistit tappavat julmalla tavalla islamista kristillisyyteen kääntyneen henkilön. Tapaus on taas yksi hälyttävä merkki siitä, että uskonnonvapaus on heikentynyt ja on kokoajan radikaalisti heikkenemässä arabi-kevään tapahtumien jälkeen.

Videolla näytetty teloitusmurha on tehty luultavasti Tunisiassa. Video esitettiin ohjelmassa ”Egypti tänään”. Ohjelmassa näytettiin kuinka naamioitunut mies pitää veistä nuoren miehen kurkulla. Videolla toinen mies resitoi useita islamilaisia rukouksia arabiaksi. Useimmissa niistä kirotaan kristillisyyttä. Video jatkuu siten, että veistä pitävä mies leikkaa kristityksi kääntyneen miehen kurkun auki ja huutaa samalla ”Allah Akbar” (Allah on suurin). Pään irti leikkaamiseen kuluu videolla kaksi minuuttia.

Egypti Tänään -ohjelman juontaja on näkyvästi ahdistunut näkemästään. Sitten hän kysyy viitaten Egyptin Muslimiveljeskuntaan ja salafisteihin: ”Miten näitä ihmisiä pitäisi hallita?”. Muslimiveljeskunnalla ja salafisteilla on enemmistö Egyptin parlamentissa.

Video vaikuttaa kornilta ja halvalta väkivaltaviihteeltä, mutta on valitettavasti totta. Kuvamateriaali brutaalista pään katkaisusta on yksi viimeisimmistä arabi-kevään jälkeisistä hälyttävistä merkeistä väkivaltaisuuksista, jotka uhkaavat arabimaiden ennestään heikkoa uskonnonvapautta. Arabi-kevään tapauhtumia juhlittiin voittona demokratialle ja vapaudelle, mutta nyt islamistit ovat kaapanneet sen itselleen, ja heille demokratialla ja vapaudella ei ole merkitystä.

Islamistit, joiden toimintaa arabidiktaattorit kaikesta pahasta huolimatta hillitsivät, hallitsevat nyt politiikkaan ja heidän vaikutuksensa leviää Tunisiaan, Egyptiin, Libyaan, Kuwaitiin ja Syyriaan. Vähäinenkin uskonnonvapaus on näillä alueilla vakavasti uhattuna. Kristityt ja erityisesti ne, jotka ovat kääntyneet islamista, ovat suojattomia tältä uskonnolliselta väkivallalta.

Toukokuussa 2012 Egyptin salafisti-järjestön johtohahmo, Sheikki Yassir al-Burhami, antoi seuraavan lausunnon: “Onko muslimilla oikeutta kääntyä kristityksi tai johonkin muuhun uskontoon? Tietenkään sellaista oikeutta ei ole. Tämä on asia, joka on selvästi osoitettu Shariassa, joka on muodostettu hadithia mukaillen. Muslimille ei ole sallittua jättää yhteisöä mistään syystä. Tietenkään ketään epäuskoista ei voi pakottaa islamiin (Koraani 3:256) paitsi islamista luopuneen. On mahdotonta antaa islamista luopuneen jäädä luopumukseensa ja katsoa sitä jonkinlaiseksi vapaudeksi.”

Hadith eli islamin perinnetiedot, johon Burhami viittaa sisältää esimerkiksi seuraavan käskyn islamista luopuneesta: ”Kuka tahansa jättää islamin, tappakaa hänet”.

Kuwaitin parlamentti hyväksyi maaliskuun (2012) alussa esityksen, jonka mukaan islamin tärkeiden henkilöiden ja Koraanin pilkkaamisesta langetettaisiin kuoleman tuomio. Lain voimaantulo vaatii Kuwaitin hallitsijan, Sheikki Sabah Al-Ahmad Al-Sabah, hyväksynnän. Sheikki kuitenkin hylkäsi lakiesityksen kesäkuun alussa.

Vaikka arabikevään seurauksena useisiin arabimaihin saataisiin vaaleilla valittu hallinto, se ei vielä ole demokratiaan. Jos enemmistö ei valtion ja yhteisöjen kautta huolehdi myös vähemmistön turvallisuudesta ja oikeuksista, kysymyksessä ei ole demokratia, vaan ainoastaan enemmistödiktatuuri.

Lähde: Barnabas Fund

Ei kommentteja: