16.12.2012

Kristitty tuomittu vankeuteen Muhammedin väheksymisestä

Kristinuskoon kääntynyt Karim Siaghi vangittiin huhtikuussa 2011, kun hänen väitettiin antaneen muslimille kristinuskosta kertovan cd-levyn. Siaghi oli mennyt puhelinliikkeeseen ostoksille ja kauppias oli ruvennut puhumaan uskonnosta. Tyytymättömänä siihen että Siaghin vastaukset eivät olleet musliminuskon mukaisia, kauppias yritti saada Siaghin osoittamaan kunnioitusta profeetalle ja lausumaan muslimien uskontunnustuksen ”Todistan ettei ole muuta palvomisen arvoista jumalaa, paitsi yksi jumala, Allah. Todistan että Muhammad on Allahin Lähettiläs.”

Kun Siaghi kieltäytyi ja kertoi olevansa kristitty, kauppias teki Siaghista ilmoituksen, jonka mukaan hän olisi väheksynyt profeettaa. Kun väheksymisestä ei ollut todisteita, niin häntä syytettiin kristillisyyden levittämisestä. Kauppias väitti nähneensä  kuinka Siaghi oli antanut kristillisen cd-levyn jollekin. Kauppias ei tullut kuitenkaan tuomioistuimeen  todistamaan.

Toukokuussa 2011 Siaghi tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen ja hänelle määrättiin 200 000 Algerian dinaarin (noin 1900 euron) sakko, vaikka syyttäjä ei ollut esittänyt yhtään todistusaineistoa tai todistajaa. Yli vuosi sen jälkeen, marraskuussa 2012, Siaghin valitus käsiteltiin Oranin kaupungin tuomioistuimessa, tällöin hän kohtasi häntä syyttävän miehen ensimmäistä kertaa tuomioistuimessa. Siaghi ”kielsi jälleen kerran lausuneensa mitään halveksuvaa profeetasta”. Myös Siaghin vaimo ja pieni tytär olivat läsnä tuomioistuimessa.

Syyttäjän pyrkii kaksivuotiseen tuomioon ja 50 000 Algerian dinaarin (n. 530 euron) sakkoihin. Tuomari ei ole vielä asettanut päivämäärää seuraavaan tuomioistuinkäsittelyyn, jossa tuomio julistetaan. Algerian tilanteen tuntevat sanovat, että maan tuomioistuimet pyrkivät viivyttelemään päätöksiä, jotka vapauttavat kristittyjä syytöksistä, pelätessään paikallisten muslimien suuttumista.

Algeriassa on säädetty vuonna 2006 mielivaltainen laki 06-03, joka sallii henkilön, joka ei jaa ”tiettyjen islamilaisten” arvoja, tuomittavan kuulopuheiden perusteella.

Lähde: www.compassdirect.org ja MKY
.

Ei kommentteja: