29.12.2012

Syyskuussa 2012 vapautettu iranilainen pastori on vangittu uudelleen

Iranilainen pastori Yousuf Nadarkhani vangittiin lokakuussa 2009 syytettynä islamista luopumisesta. Hänet tuomittiin kuolemaan syyskuussa 2010. Tapauksen nostattaman kansainvälisen huomion takia syytös peruttiin ja muutettiin syytökseksi kristillisyyden levittämisestä. Yousuf tuomittiin tästä kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Koska hän oli ollut tuomion julistamiseen mennessä vankeudessa jo kaksi vuotta ja 11 kk, hänet vapautettiin takuita vastaan syyskuussa 2012.

Vapautumisen jälkeen pastori Yousuf vietti joitakin viikkoja maansa ulkopuolella ja palasi sen jälkeen kotimaahansa. Pian paluunsa jälkeen poliisi otti häneen yhteyttä ja vaati häntä ilmoittautumaan Lakanin vankilaan. Vankilan johtaja väitti, että hänen täytyisi suorittaa rangaistusta vielä joitakin päiviä. Yousufin sallittiin ilmoittautua vankilaan päivittäin kotoaan käsin, mutta joulupäivän ilmoittautumisen yhteydessä hänet vangittiin.

Pastori Yousuf Nadarkhania vastaan ei ole nostettu lisäsyytteitä eikä oikeudenkäynnissä ole ilmennyt mitään lisäselvitysten tarvetta. On arveltu, että joulupäivän pidätyksen syynä olisi viranomaisten halu pelotella maan kristittyjä.

Lähde: Middle East Consern uutiskirje
.

Ei kommentteja: